Antwerpen is al erg lang een geliefde stad voor een weekendje weg. Je kunt er heerlijk winkelen en ’s avonds genieten van het bruisende uitgaansleven. In het centrum van de stad word je herinnerd aan het handelsverleden van Antwerpen. Veel oude pleinen, straatnamen en gebouwen zijn nog intact. De stad heeft bijzondere plekjes en bezienswaardigheden. Een leuke manier om deze te ontdekken is per fiets. In deze blog zetten wij een paar mooie routes voor je op een rij.

Hoogtepunten van de stad

Tijdens de ‘Antwerpen hoogtepunten fietstour’ maak je op een leuke manier kennis met de stad. Een lokale Nederlandstalige gids laat je de highlights van de stad zien en geeft je daarbij ook nog goede tips. Tijdens de tocht fiets je onder andere langs de Kathedraal, Het Steen en de Grote Markt. Het is een ideale fietstocht voor je eerste of tweede dag van je stedentrip.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Fietsen en bier proeven

Antwerpen is een echte bierstad en deelname aan ‘De Koninck fietstour’ mag dan ook eigenlijk niet ontbreken. Tijdens deze tour kom je langs diverse hotspots én kun je ook nog eens bier proeven. Naast het ontdekken van de stad breng je namelijk ook een bezoek aan de Beer Experience van Stadsbrouwerij de Koninck. Hier zit natuurlijk een bierproeverij bij in.

Fietsen en varen

De ‘Bike & Boat tour’ is een ontzettend leuke combinatie van fietsen en varen. Een vriendelijke en ervaren Nederlandstalige gids neemt je eerst mee de stad in waar je alle hoogtepunten van Antwerpen ontdekt. Vervolgens stap je aan boord voor een leuke havenrondvaart. Onderweg mag je bier en chocolade proeven. Deze tour is alleen beschikbaar op zaterdagen en zondagen in de lente en de zomer.

Een route naar wens

Als je met een grote groep naar Antwerpen bent gekomen, vind je het misschien fijn om met elkaar een fietstocht te ondernemen. De ‘Antwerpen privé fietstour’ is hier uitermate geschikt voor. Deze tour is inclusief een eigen persoonlijke Antwerpen expert gids. Deze gids kan de fietstour heel makkelijk aanpassen aan jullie wensen. Zo kun je de stad optimaal verkennen.

Antwerpen


Chocoladetour

Bij België hoort natuurlijk chocola. Extra leuk is daarom de ‘Belgische chocolade fietstour’.  Tijdens deze tour combineer je het bekijken van hoogtepunten in de stad met een heerlijke Belgische chocoladebeleving. Na deze tour krijgt iedere fietser een geschenkje mee naar huis. Zo kun je daar nog even lekker nagenieten.

Fietsen buiten het centrum

Ook buiten het centrum van Antwerpen valt genoeg te zien. Tijdens de ‘Antwerpen buiten het centrum privé fietstour’  fiets je samen met een Nederlandstalige gids door bloeiende en boeiende wijken. Je komt onder andere door het hippe Zuid waar het Museum voor Schone Kunsten Antwerpen staat en door de wijk Zurenborg met imposante architectuur. Tevens fiets je langs vele cafeetjes en door het rustige Groen Kwartier.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be