Lima is de grootste stad van Peru en meteen ook de hoofdstad van het land, gesticht op 18 januari 1535. Er wonen een kleine tien miljoen mensen. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis en er valt veel te doen. Zin in een trip naar deze bruisende plek? Lees dan hier wat er te doen is en wat je niet mag vergeten.

Wat kan ik daar allemaal doen?

Een must see in Lima zijn zeker en vast de catacomben, die zich onder het klooster van San Francisco bevinden. Dit klooster ligt in het centrum van de stad en is trouwens opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Redelijk indrukwekkend dus. Onder het klooster kun je beenderen van ongeveer 25.000 mensen terugvinden. Vroeger had de stad namelijk geen begraafplaats, dus tot het jaar 1808 dienden de catacomben als gigantisch graf. De beenderen liggen mooi gepresenteerd, wat voor een bijzondere sfeer zorgt.

Deze nazomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Bebsy.be (Bebsy.nl), Prijsvrij.be en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Huaca Pucllana is een piramide gemaakt uit stukken klei en adobe. Dat laatste is een mengeling van zand, klei, water, stro en mest. De piramide bestaat uit zeven verschillende platformen en is volledig omringd door een muur. Spectaculair om te zien en zeker een bezoekje waard.

Bezienswaardigheden

Lima

Miraflores is dé hippe wijk van Lima. Met de vele leuke bars en restaurantjes kan je er je dagen zeker vullen. De wijk is ook perfect voor liefhebbers van cultuur, want er zijn bioscopen, theaters en kunstgalerijen. Een toneelvoorstelling bijwonen in het prachtige Peru? Dat kun je hier zeker van je bucketlist schrappen.

Zin in Chinees eten? Ga dan zeker eens naar de Barrio Chino. In de negentiende eeuw streken enkele Chinese immigranten hier neer, maar door een verbod op deze bevolkingsgroep verdween het leven al snel uit deze wijk. In die tijd vonden er veel huwelijken plaats tussen mensen van Chinese en Peruaanse afkoms, waardoor er in de Barrio Chino ook veel Peruaanse invloeden te vinden zijn. In 1970 werd het verbod op Chinese immigranten opgeheven, en sindsdien is de Barrio Chino aan een heuse opmars bezig.

In het historisch centrum van de stad vind je de Iglesia de San Pédro terug. Deze kerk werd gebouwd door de jezuïeten in 1638. Sinds 1991 staat deze kerk trouwens, samen met de rest van het historisch centrum van Lima, op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zeker een bezoekje waard dus!

In de 17de en 18de eeuw werden in Lima meer dan 1600 balkons gebouwd. Ze waren zo bombastisch en uniek dat ze ervoor zorgden dat de historische binnenstad ondertussen werelderfgoed geworden is. Door verschillende aardbevingen werden vele exemplaren echter beschadigd. Om deze balkons te onderhouden, zette voormalig burgemeester van Lima, Alberto Andrade, een speciale actie op poten: adopteer een balkon. Wie dat deed, moest minder belastingen betalen. In ruil moesten ze er voor zorgen dat hun balkon steeds in goede staat bleef. Een uniek zicht!  

Ook Casa de Aliaga is een echte must om te bezoeken. Dit huis is even oud als de stad Lima en is vermoedelijk zelfs het oudste koloniale huis in Amerika. Voor zo’n 35 euro kan je het bezoeken. Dat is niet goedkoop, maar toch de moeite waard. De casa is al 18 generaties eigendom van de familie Aliaga. Je kan er dus heel wat geschiedenis terugvinden. Het voelt een beetje als het binnenstappen van een tijdscapsule. Je kunt er zelfs het zwaard bewonderen dat Jerónimo de Aliaga gebruikte om Lima te veroveren.

Wat neem ik zeker mee?

In Peru zijn er kort gezegd eigenlijk maar twee seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. Afhankelijk van wanneer en waar je op reis gaat, moet je dus je kofferinhoud aanpassen. Zelfs tijdens het regenseizoen is het er nog vrij warm, maar toch kan een regenjas en lange broek dan van pas komen. Geen nood als je toch koud krijgt en geen warme trui bij hebt. In Peru worden truien en andere kleren gemaakt van de vacht van alpaca’s. Een warmere trui vind je nergens!

Vergeet zeker je zonnecrème niet. Er mogen dan misschien wel wolken hangen, toch is het in Peru zeer makkelijk om te verbranden. Een extra laagje zonnecrème kan dus zeker geen kwaad.

Peru is een prachtig land met veel mogelijkheden om te wandelen. Goeie wandelschoenen zijn dus zeker aangeraden. Zelfs als je niet van plan bent om veel inspanningen te doen, neem je ze best mee. Je weet maar nooit!

Ook toiletpapier kan goed van pas komen. In Lima zelf zal je dit misschien niet nodig hebben, maar in kleinere dorpjes in Peru is er vaak geen toiletpapier of stromend water. Neem dus zelf altijd een rolletje mee in je rugzak, zo kun je benarde situaties vermijden.

Daarnaast heb je uiteraard nog steeds alle normale dingen nodig. Ondergoed en een toiletzak zijn bijvoorbeeld aangeraden om mee te nemen. Ook je paspoort en de oplader van je gsm kunnen van pas komen.

Zo, nu ben je volledig klaar om Peru te trotseren. Geniet ervan!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze nazomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Bebsy.be (Bebsy.nl), Prijsvrij.be en TUI.be