Weet jij waar het paradijs op aarde ligt? Nee? Lees dan zeker even verder. In de Indische Oceaan ligt namelijk een eilandengroep met 1.190 koraaleilanden die samen de Malediven vormen. En echt waar, het is er adembenemend!

Het is de droombestemming van menig pasgetrouwd koppel en je kan hen dat moeilijk kwalijk nemen. In dit decor van witte zandstranden, palmbomen en azuurblauw water wordt iedereen nog wat extra verliefd. Van alle eilandjes van de Malediven zijn er slechts 200 bewoond en 88 ervan vormen unieke toeristenoorden. Vele hotelkamers zijn hier op palen gebouwd en bevinden zich temidden van de lagune. Wat heb je nog meer nodig als pasgetrouwd koppel?

Je mag hier absoluut niet vertrekken zonder minstens één keer te gaan duiken. Onder water ontdek je hier namelijk een nog mooiere wereld vol kleurrijke vissen. De Malediven behoren niet voor niets tot de 10 mooiste snorkel- en duiklocaties op aarde dankzij de vele koraalriffen die zich overal tussen de eilanden bevinden. Met wat geluk spot je de walvishaai of de grootste vis ter wereld. Watersportliefhebbers zullen zich hier naar hartenlust kunnen uitleven.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Verken een onbewoond eiland en vang je eigen vis

De Malediven

De lokale gerechtjes bestaan heel vaak uit combinaties met vis en kokos. Zo heb je er bijvoorbeeld ‘mas huni’, een recept bestaande uit vis met gemalen kokos, ui, limoen en chillipeper. Dat ze steeds vis op het menu zetten, is niet verwonderlijk als je ziet wat er zoal in de zee zwemt en hoe makkelijk het is om er te vissen. Je kan dus ook een excursie boeken naar een van de vele onbewoonde eilandjes en er zelf gaan vissen. Terwijl jij het eiland verkent, wordt je zelfgevangen vis klaargemaakt.

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

De hoofdstad van de Malediven heet Malé. Met de ‘dhoni’, een boot, kan je ernaartoe varen voor een dagje rondstruinen op dit eilandje van slechts 1,7km². Hier staat onder andere de eeuwenoude moskee ‘Hukuru Miskiiy’ en de Grote Vrijdagsmoskee. Het eiland is trouwens volledig volgebouwd, dus verwacht je niet aan tropisch groen. Markten en winkeltjes vind je er daarom ook vaak op de eerste verdieping in plaats van op het gelijkvloers. Je kan hier wel winkelen en wat aan sightseeing doen, maar voor rust en ontspanning trek je beter naar een van de andere eilandjes.

Op de Malediven kom je in de eerste plaats om te ontspannen. Daarom vind je er ook verschillende spa’s en wellnessbehandelingen. Of wat dacht je van een yogasessie op een exotisch eiland? Je komt hier gegarandeerd helemaal tot rust en gaat sowieso met opgeladen batterijen weer naar huis. Eventueel is het leuk om de Malediven met Sri Lanka te combineren.

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!