Bretagne is een prachtige streek met indrukwekkende stranden. Het is de ideale vakantiebestemming voor zij die graag zonnebaden en van het mooie weer genieten. Met zo’n 266 stranden is er werkelijk voor elk wat wils. Zit je liever bij de stad, middenin de natuur, ga je liefst met de hele familie of ben je naturist? Bretagne is de place to be.

Stadsstranden

In het stadje Vannes vind je “Conleau plage” terug. Je kan er aan watersport doen of gewoon van het uitzicht genieten. Zowel jong als oud beleeft er sowieso plezier. Het strand is bewaakt en er is een bar en een restaurant. Ouderen kunnen er een hippocampe rolstoel (een rolstoel met speciale banden) gebruiken zodat ook mensen met beperkte mobiliteit van dit mooie strand kunnen genieten.  

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In Larmor-Plage kan je volop van de zon genieten op “Plage de Port-Maria”. Dit is een bewaakt strand met een kinderclub en verschillende watersportactiviteiten. Je kan erheen met het openbaar vervoer en ook hier is er een bar en een restaurant.

Het prachtige “Plage de Saint Guirec” ligt in Perros-Guirec. Kinderen kunnen er ravotten op de vele rotsen en ook mensen met beperkte mobiliteit kunnen hierheen. Net zoals op “Plage de Port-Maria” is ook hier een kinderclub aanwezig. Naast een bar en restaurant kan je er terecht voor een deugddoende douche.

Familiestranden

Bij het stadje Cléder ligt het strand “La Grenouillère aux Amiets“. Op dit familiestrand kunnen je kleine rakkers van 5 tot 7 jaar spelen in de strandclub. Het strand is bewaakt en er zijn toiletten. Ook kan je er aan watersport doen én het is er gewoon supermooi.

Ben je in Plomodiern? Stop dan even bij de “Plage de Porz Ar Vag”. Er zijn parkeerplaatsen, een hulppost en toiletten. Bovendien is het strand bewaakt en is er ook drinkwater ter beschikking. Zoals aan de meeste stranden in Bretagne kan je ook hier bepaalde watersporten beoefenen.

Martin Plage” ligt bij het stadje Plérin in Bretagne. Dit prachtige familiestrand beschikt over douches en toiletten en je kan er lekker drinkwater verkrijgen. Het strand is bewaakt en ook je huisdieren mogen meekomen. Wat wil je nog meer?

Natuurstranden

Strand in Bretagne, Frankrijk

Plage de Tahiti” ligt verwarrend genoeg niet in Tahiti, maar wel in Carantec. Het is een klein, onbewaakt natuurstrand. Maar, oh, wat is het er mooi! Een echt pareltje.

In Camaret-sur-Mer kan je op de “Plage de Pen Hat” een rustige middag spenderen. Dit onbewaakte strand ligt in een onwaarschijnlijk mooie omgeving en heeft ook een kinderclub voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar oud. Zwemmen is er verboden.

Plage de Port Blanc” ligt dan weer in Saint-Pierre-Quiberon. Ook hier is het verboden te zwemmen, maar dat maakt het strand niet minder spectaculair. Je kan er wel aan watersport doen, maar ga niet in je eentje het water in!

Naturistenstrand

Eén van de zes naturistenstranden in Bretagne is de “Plage de Keranouat” in Trégunc. Je kan er je eigen ding doen, maar vergeet niet dat dit een onbewaakt strand is. In de buurt zijn er parkeerplaatsen en toiletten.

Ook op “Plage de Kerminihy” in Erdeven kan je je volledig laten gaan. Hier geldt de blauwe vlag, wat betekent dat het er zeer proper is, en er zijn toiletten en parkeerplaatsen ter beschikking. Niet het volledige strand is een naturistenstrand, dus check zeker eerst of je goed zit.

Het naturistenstrand in Lannion is de “Plage de Goas Lagorn”. Dit bewaakte strand beschikt over een hulppost, douches, toiletten en drinkwater. Buiten een naturistenstrand is “Plage de Goas Lagorn” ook een familiestrand.

Kan je al niet meer wachten om één van de vele mooie stranden in Bretagne te ontdekken? Klik dan hier om meteen je vakantie te boeken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be