Je zal wel denken waarom ik naar Cuba zou willen. Dat zal ik wel even vertellen. Cuba is een prachtig maar dan ook heel mooi eiland in de Atlantische Oceaan. Er zijn hele mooie stranden te vinden en heerlijk weer. Je kan er zeker goed ontspannen en is daarom een goede aanrader voor mensen met een zware baan. Dan is dit de ideale vakantie voor je, je wil overigens toch geen burn-out krijgen.

Leuke bezienswaardigheden

Als we het hebben over leuke bezienswaardigheden ben je bij Cuba aan het goede adres. Ze hebben van alles. 

  • Neem nou Havana, de hoofdstad van Cuba en een leuk liedje. In de stad zijn lange boulevards, oude monumenten, mooie villa’s en ook is er een gedeelte De Derdewereld, met alle hedendaagse dingen zoals wolkenkrabbers, bioscopen, winkels en restaurants. Oftewel kort gezegd het moderne gedeelte van Havana.
  • Ook kan er natuurlijk genoten worden van de prachtige stranden die Cuba heeft te bieden. Cocktails, noem het maar op. De Mojito is echt een klassieke Cubaanse cocktail die je echt moet proberen als je in Cuba bent. Niet te vergeten zijn er ook veel musea om te bezoeken zoals over de oorlog, historisch meubels, kunst en porseleinen kunst.
  • Valle de Viñales is ook zo’n mooi voorbeeld wat de natuur te bieden heeft van Cuba. Het is een prachtig gebergte met olifanten ruggen. De vallei heeft een oppervlakte van 132 km2 dus genoeg om om je heen te kijken! Bovendien zijn er ook hele leuke en spectaculaire grotten te vinden.
  • De grotten Ceva de Santo Tomás en Cueva de Jose Miguel zijn zeker waard om te bezoeken. Ook een mooi natuurgebied in Cuba is Parque Natural Topes de Collantes. Hier kan je hele mooie wandeltochten maken door het natuurgebied. Dan zie je de mooiste dingen die de natuur heeft te bieden zoals ondergrondse en bovengrondse rivieren, watervallen, gebergte en kleine gemeenschappen.
  • Pinar del Río is de plek voor de roker, want daar zijn grote tabaksplantages. Deze zijn uiteraard ook te bezoeken als toerist.
  • Opgelet autoliefhebbers, er zijn ook stoere Amerikaanse oldtimers te zien in Cuba, ze rijden veel rond met auto’s uit de jaren 50, omdat ze eerst handel dreven met Amerika, maar later niet meer en was het super duur om nog auto’s aanteschaffen uit Europa en Amerika. Dit is ook een heel leuk en mooi stukje geschiedenis over de Cubaanse cultuur.

Duurzaam

Cuba

Cuba is een heel erg duurzaam eiland en heeft een hele kleine voetafdruk op de aarde. Cuba was in 2006 het enige land in de wereld die aan de WWF-definitie van duurzame ontwikkeling voldeed. De voetafdruk van Cuba is een kleine 1,8 hectare per hoofd van de bevolking. Mensen op Cuba worden er redelijk oud met een gemiddelde levensverwachting van 78,3 jaar dat is zelfs nog een hogere levensverwachting dan de Verenigde Staten. Over het algemeen is Cuba sterk in de duurzaamheid in vergelijkbare landen in de toerisme industrie zoals Thailand of Indonesië.

Geografie

Ooit gedacht dat Cuba bijna 4200 eilanden heeft en een oppervlakte van ongeveer 111 duizend km2 heeft. Het hoofdeiland is Cuba en heeft een breedte van 191 kilometer en een lengte van maar liefst 1250 kilometer. 

  • Dit feitje wat ik je nu ga vertellen is helemaal schokkend en dat is dat Cuba twee en een half keer zo groot is als Nederland. Waarschijnlijk had je dat nooit gedacht, maar het is toch echt zo.
  • Het klimaat van Cuba is tropisch en dat is wel lekker als je lekker wilt ontspannen op het strand bijvoorbeeld.
  • Misschien wist je het al maar voor als je het nog niet wist is de taal in Cuba: Spaans. – De meeste mensen op Cuba zijn katholiek en er zijn kleine groepen joden, moslims en Baha’i.
  • Cuba heeft 15 verschillende provincies en in de provincie La Habana is de hoofdstad Havana te vinden.

Boek nu het nog kan!

Ik weet zeker dat je toe bent aan een goede Cubaanse vakantie. Daarom zou ik zeggen boek nu je last minutes Cuba vakantie dan kan jij ook dit geweldige eiland ontdekken net zoals Columbus! Het is zeker een grote aanrader!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Zoek je meer inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!