Pompeii en de Vesuvius zijn een groot onderdeel van de Italiaanse geschiedenis. In het jaar 79 werd de stad bijna helemaal verwoest door de uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan, de Vesuvius. Door de resten van de uitbarsting werd de stad als het waren begraven. Hierdoor zijn veel gebouwen, en zelfs menselijke resten, teruggevonden. Aan het einde van de zestiende eeuw werden de eerste overblijfselen ontdekt. In de achttiende eeuw begonnen de archeologische opgravingen.

Pompeii bezoeken

Pompeii bezoeken

Het is vandaag de dag mogelijk om Pompeii te bezoeken. Het is een heel aparte ervaring, als je je bedenkt dat deze stad eeuwen geleden begraven werd door een vulkaanuitbarsting. Je kunt er oude huizen zien, maar ook het grote amphitheater. Het is erg interessant om te zien hoe mensen toen woonden. Ondanks het feit dat de stad al eeuwen geen inwoners heeft gehad en natuurlijk een enorme natuurramp heeft meegemaakt, zijn de gebouwen nog in redelijk goede staat.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Naast de woningen kun je ook zien waar vroeger
de winkeltjes waren, en natuurlijk de badhuizen en tempels. Je herkent echt een
stad, die hier en daar qua infrastructuur lijkt op de soort steden en dorpen
die wij nu kennen.

Het is mogelijk om zelf rond te lopen, maar
als je echt iets wil leren, en wil begrijpen wat je ziet, is een wandeling met
een gids aan te raden.

De Vesuvius bezoeken

De lokale bewoners in Italië hebben waarschijnlijk een soort liefde-haat verhouding met deze vulkaan. Voor nu ‘slaapt’ hij, maar dit kan natuurlijk altijd veranderen. Op dat moment kan een uitbarsting voor enorme schade zorgen.

De vulkaan heeft een diameter van 1,5 kilometer, en een krater van maarliefst 200 meter diep. Het leuke is dat je deze vulkaan kunt bezoeken, en er heerlijk rond kan wandelen. Vanaf deze hoogte heb je ook nog eens een geweldig uitzicht. Vergeet dus vooral je fototoestel niet!

Je kunt met de auto niet helemaal tot de ingang komen van het Nationaal Park. De parkeerplaatsen bevinden zich op 800 en 1000 meter van de ingang. Je zult een stuk moeten lopen, of het shuttlebusje moeten nemen. Eenmaal binnen kun je met begeleiding de vulkaan bezoeken, of alleen.

Verwacht geen kokende lava. De krater zit namelijk een soort van dicht. Wel ontsnapt er hier en daar wat rook. Het is misschien minder spectaculair dan je verwacht, maar toch is het heel speciaal dat je bovenop een vulkaan kunt lopen!

De toegang tot de krater kost 10 euro voor
volwassenen. Hierbij komt ook nog 5 euro voor het parkeren, en 2 euro voor het
busje (indien je hiervoor kiest). Probeer vroeg in de ochtend te gaan, want ‘s
middags is het vaak erg druk (en warm). Ook is het fijn als je op je gemak kunt
rondkijken, en niet snel moet doorlopen om voor sluitingstijd alles gezien te
hebben.

Pompeii, de Vesuvius en Napels,
een compleet weekend

Vanuit Napels kun je redelijk snel bij Pompeii
en de Vesuvius komen. Het is dus aan te raden om in deze stad een hotel of
andere slaapplaats te zoeken. Het is tevens een leuke stad waar je heerlijk
rond kunt lopen. Vergeet vooral niet te genieten van een echte Italiaanse
pizza, of een goed bord pasta!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be