Maastricht is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Limburg. Het ligt in het zuiden van het land en is een populaire vakantiebestemming. Dicht bij huis, maar toch verrassend en uniek. Klinkt goed, toch? Als je eens naar Maastricht op reis wil, vind je hier alvast 7 leuke dingen om te doen.

De Sint-Pietersberg is een berg die grotendeels bestaat uit krijtsteen en benoemd is tot beschermd natuurgebied. Ondergronds werd vroeger aan krijtwinning gedaan en ook die tunnels en wegen vallen onder het beschermd gebied. Het is dé plaats om een aantal uurtjes te gaan wandelen en al je zorgen te vergeten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Fort Sint Pieter

Dichtbij deze berg ligt het fort Sint Pieter. Dit vijfhoekige fort werd in 1701 gebouwd en heeft heel wat harde tijden moeten doorstaan. Door de vele aanvallen werd het door de jaren heen zwaar beschadigd, maar in de jaren 2000 begon men aan een grondige restauratie. In het jaar 2014 waren de restauraties achter de rug en sindsdien is het fort dus te bezoeken in z’n huidige staat.

Wie graag op avontuur gaat, kan terecht in het Frontenpark. Dit park van ongeveer 20 hectare groot is tegenwoordig redelijk verlaten. De natuur heeft er z’n ding kunnen doen en dat merk je. Wandelpaden zijn overgroeid en gebouwen zijn vervallen, maar de natuur is er zo prachtig dat je er echt eens moet geweest zijn.

De Sint Servaasbrug is de oudste brug van Nederland en stamt uit de 13de eeuw. De brug zoals hij er nu uitziet, werd grotendeels met beton gerestaureerd na de Tweede Wereldoorlog. Hij is zo ontworpen dat je als voetganger kan blijven passeren, zelfs wanneer er een schip onderdoor moet. Een stukje geschiedenis dat zeer belangrijk is voor de stad en het dus ook meer dan waard is om eens te bezoeken.

Vrijthof

Vrijthof, Maastricht

In de Maastrichtse binnenstad kan je over het Vrijthof wandelen. Dit Vrijthof is het grootste plein van de stad en staat bekend om z’n culturele voorzieningen en cafeetjes. Het is de ideale plaats om van een koud biertje of een lekkere hap te genieten op een mooie zomerdag.

Nog op zoek naar een leuke slaapplaats? Kijk dan zeker eens of er nog een kamer vrij is in het Kruisherenhotel. Dit vijfsterrenhotel is uniek dankzij haar wat ongewone vestigingsplaats. Het bevindt zich namelijk in een oude kerk en bijhorend klooster middenin het centrum van Maastricht. Het interieur in dit luxehotel is heel modern en staat op een prachtige manier in contrast met de oude gebouwen.

Als we dan toch bezig zijn met hervormde kerken, kan je ook de Dominicanenkerk op je to-dolijstje zetten. Deze kerk werd in 2005 omgevormd tot gigantische boekenwinkel. Hij werd echter al sinds de tijd van Napoleon Bonaparte niet meer als kerk gebruikt, maar eerder als opslagplaats. Nu kan je dus in het gebouw terecht om boeken te kopen. Hoe leuk is dat?

Sta je te popelen om te vertrekken naar Nederland? Kijk dan hier om je reisje meteen te boeken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be