Als we aan een strandvakantie in Frankrijk denken, gaan de gedachten snel naar de Côte d’azur. Als we dat doen, vergeten we echter de Opaalkust die veel dichter bij huis ligt. Deze kuststreek heeft zijn naam gekregen omdat vroeger gezegd werd dat de kleurencombinaties die hier natuurlijk voorkomen, in de natuur alleen geëvenaard worden in de reflecties van een opaal. Hoewel de mens al vele duizenden jaren terug zijn intrek nam in het gebied, is die schoonheid veelal behouden gebleven.

Uitzicht op het Britse eiland

Mogelijk de grootste attractie die de natuur in deze regio te bieden heeft, is het zicht op Groot-Brittannië. Vanaf sommige punten langs deze kust is het mogelijk om de witte krijtrotsen van Dover te zien. Hoewel velen denken dat deze rotsen uniek zijn, heeft de Franse opaalkust bij Cap Blanc-Nez zijn eigen krijtrotsen. Je zou je kunnen verbeelden, dat deze twee stukken land ooit aan elkaar vastzaten en van elkaar losgescheurd zijn. De werkelijkheid is dat de zee zichzelf in een tijd van miljoenen jaren tussen de twee landen ingesleten heeft en daarbij de krijtlagen bloot heeft gelegd. Het maakt dit fenomeen niet minder adembenemend.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Cap Blanc-Nez

We benoemden deze badplaats aan de Opaalkust zojuist al. Je weet nu dat je hier heen kan voor het uitzicht op Groot-Brittannië of voor de krijtrotsen. Ben je echter iemand die echt van geschiedenis houdt en dan met name fossielen, dan moet je hier zeer zeker zijn. Bij het strand van Cap Blanc-Nez kan je jouw auto gratis parkeren. Je kan vanaf daar lopend naar de top van de witte rotsen of naar het strand aan de voet van de rotsen. Aan het water liggen vele losse stenen, velen zijn afkomstig van de krijtrots en zijn door erosie afgebrokkeld. Wanneer je deze stenen open maakt met een kleine hamer, heb je grote kans op het vinden van een fossiel dat in het gesteente gevangen zit. Het is niet toegestaan om in de rotswand te hakken, maar dus wel in de stenen die los op het strand liggen. Pas trouwens wel op met munitie uit de tweede wereldoorlog, die je hier ook kan tegenkomen, dit kan nog steeds gevaarlijk zijn.

Wandelen in Dune de la Slack

Ben je dol op wandelen dan is het zeker aan te raden om een van de wandelroutes van Dune de la Slack uit te proberen. Deze routes die door de duinen kronkelen en je door een van de mooiste stukjes natuur van de Opaalkust voeren, zijn in sommige gevallen wel lang. Onderweg zijn er gelukkig genoeg punten om even te rusten en op adem te komen. Er zijn daarnaast ook meerdere plekken waar het mogelijk is een afslag te nemen naar het strand om even af te koelen en uit te waaien. Een wandeling door dit gebied begin je het makkelijkst in Wimereux.

Aan de Opaalkust kan je jouw ogen uitkijken en je verwonderen over de prachtige natuur. Het is daarom een prachtige keuze voor de natuurliefhebber.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be