Barcelona is een geweldige stad, maar het is soms best ver lopen van de ene naar de andere bezienswaardigheid, of naar je slaapplaats. Om geen tijd te verliezen, en snel van punt A naar punt B te gaan, is het openbaar vervoer de ideale optie. In dit artikel leggen we je alles uit over de verschillende kaartjes die je kunt kopen, en geven we je wat handige tips.

De verschillende soorten openbaar vervoer in Barcelona

Vooral de metro is erg populair in Barcelona, omdat je er snel mee kunt reizen, en omdat het vliegveld ook met de metro te bereiken is. De tram is ook een fijn vervoersmiddel, en is natuurlijk makkelijk te vinden omdat deze boven de grond is. De bus is misschien niet het eerste waar je aan denkt als toerist, omdat het soms wat ingewikkeld is de juiste bushalte en lijn te vinden. In Barcelona is het echter gelukkig redelijk simpel om de juiste bus te vinden. Lukt het niet? Vraag het dan aan een local. Spaanse mensen zijn erg gastvrij en helpen je graag. 

Hetzelfde kaartje voor al het openbaar vervoer

Barcelona tram

In Barcelona snappen ze dat je als toerist niet constant voor de machine wil staan om nieuwe kaartjes te kopen, met de kans dat je de verkeerde koopt. Daarom is er een geïntegreerd kaartsysteem. Dit betekent dat er geen verschillende kaartjes zijn voor de bus, tram, metro of trein. Koop je een kaartje met de gedachte deze voor de bus te gebruiken, maar kies je uiteindelijk toch voor de tram? Geen probleem, je hoeft geen nieuw kaartje te kopen!

Kaart voor 2 à 5 dagen Barcelona

Blijf je een weekend of midweek in Barcelona, en wil je regelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer, dan is de Hola BCN! kaart een goede optie. Met deze kaart maak je onbeperkt gebruik van de metro, tram, bus en trein in en rond Barcelona. De kaart kan ook gebruikt worden om vanaf het vliegveld van Barcelona naar de stad te reizen. Iedere reiziger dient zijn of haar eigen kaart te hebben. 

Wil je naar een andere stad of bestemming, dan moet je wel een los kaartje aanschaffen. 

Een 2 dagen kaart is 48 uur geldig, de 3 dagen kaart is 72 uur geldig etc. De uren gaan in zodra je de kaart voor het eerst gebruikt. 

Je kunt de kaart ter plaatse in Barcelona kopen bij één van de ticketautomaten die je bij metro- en treinstations ziet. Ook is het mogelijk om vooraf je kaart online te bestellen via deze website. Je moet deze daarna ophalen in Barcelona. Kom je aan op het vliegveld van Barcelona, dan kun je de kaart kopen of ophalen bij één van de toeristen informatiepunten in de twee terminals. 

Bij het vooraf online bestellen van de kaart ontvang je een kleine korting.

De prijzen zijn als volgt:

 • 48 uur kaart: € 15,20 (€ 14,44 als je online besteld)
 • 72 uur kaart: € 22,20 (€ 21,09 als je online besteld)
 • 96 uur kaart: € 28,80 (€ 27,36 als je online besteld)
 • 120 uur kaart: € 35,40 (€ 33,63 als je online besteld)

Let op: Deze kaart is niet geldig voor nachtbussen. 

Andere soorten kaartjes

Ga je niet veel met het openbaar vervoer reizen, of weet je nog niet of je zo’n onbeperkte kaart als hierboven nodig hebt, dan kun je ook enkele reis kaartjes of rittenkaarten kopen. 

We zetten hier de mogelijkheden op een rijtje:

 • Enkele reis (Billete sencillo): € 2,20 – Je mag hiermee overstappen, maar alleen naar hetzelfde soort vervoer, dus van bus op bus bijvoorbeeld. Ben je met meerdere personen, dan is deze optie al snel erg duur. In dat geval is de 10-rittenkaart hieronder voordeliger. 
 • 10-rittenkaart (Tarjeta T-10): € 10,20 (in zone 1, andere zones zijn duurder) – Elke rit is 75 minuten geldig (zone 1). Je kunt dezelfde rittenkaart met het hele gezin gebruiken. Met 4 personen gebruik je dus 4 ritten in 1 keer. 

Je kunt ook T-10 kaarten kopen die in meerdere zones geldig zijn. Deze zijn uiteraard wat duurder. Voor elke zone die erbij komt, heb je 15 minuten meer tijd om de laatste keer je kaart te valideren om gebruik te maken van dezelfde rit. Deze kaart is niet geldig voor Airport T1 en Airport T2 metrostations op lijn L9 Sud.

Prijzen voor T-10 kaarten:

 • 1 zone: € 10,20
 • 2 zones: € 20,10
 • 3 zones: € 27,40
 • 4 zones: € 35,25
 • 5 zones: € 40,50
 • 6 zones: € 43,05