Belgen en Nederlanders zijn eigenlijk een beetje bevoorrechte Europeanen. Eén van de mooiste Europese steden ligt namelijk op slechts 300 à 400 kilometer. De stad is dus gemakkelijk bereikbaar per wagen en uitstekend voor een citytrip per trein. De dure vliegtickets en het lange wachten op de luchthaven is dus helemaal niet nodig indien men een citytrip richting deze stad plant. We hebben het namelijk over de stad der liefde, de hoofdstad van Frankrijk: Parijs. Hoogtijd om de stad eens onder de loep te nemen. Niet enkel voor romantische koppeltjes een geschikte bestemming, maar eigenlijk voor iedereen. Het gezegde luidt dan ook dat iedereen gedurende zijn leven de stad eens moet bezocht hebben. Blijkbaar geven een hoop personen gehoor aan de aanbeveling. De Eiffeltoren is namelijk de populairste bezienswaardigheid van Frankrijk.

Dit artikel werd geschreven op 18 april 2019. Enkele dagen geleden werd één van de populairste bezienswaardigheden getroffen door een zware brand. De kathedraal Notre-Dame zal men helaas de komende jaren enkel zwaar gehavend kunnen bewonderen. De giften stromen binnen en hooggeplaatste Franse personen zijn hoopvol en spreken over een heropbouw binnen de 5 jaar. Laat ons hopen dat we dit Parijse icoon weldra terug in volle glorie kunnen bewonderen! Uiteraard is een beschadigde Notre-Dame geen reden om Parijs links te laten liggen. Tientallen andere hoogtepunten kan men wel nog perfect bewonderen.

Parijs bezoeken

Parijs bezoeken is niet zo’n voor de hand liggende keuze. Vaak wordt de stad in de tienerjaren bezocht in het kader van een schooluitstap. De aandacht gaat dan uit naar de musea. Immers, de schooluitstap dient leerzaam te zijn. Gedurende een daguitstap worden dan wat musea bezocht onder leiding van een gids. We raden je aan om de trip nog eens te wagen. Ditmaal op eigen tempo. Parijs doe je eer aan door langzaam te slenteren doorheen de straten, van hoogtepunt naar hoogtepunt. Helaas zal men vaak opteren voor een andere Europese bestemming. Italië en Spanje zijn bijvoorbeeld exotischer. Parijs werd vroeger reeds bezocht en ‘nieuwe bestemmingen’ zijn dan populairder. Hoogtijd om te zondigen en de hoofdstad van Frankrijk nogmaals aan te doen!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De hoogtepunten in Parijs

Bij de zoektocht naar bezienswaardige zaken in Parijs zal men zich kunnen storten op tientallen, honderden zoekresultaten. Algemene zaken, maar ook de mooiste musea en de mooiste botanische tuinen. We raden je aan om dergelijke lijstjes eens door te nemen. Eventueel kan de aanschaf van een kleine reisgids helpen bij het plannen. Daar kan men veelal in een simpele oogopslag de entreegelden van de bezienswaardigheden bekijken. Parijs is – net zoals een hoop toeristische hoofdsteden – een toeristische plek en zeker tijdens het hoogseizoen merk je dit zeker op.

Drukte en wachtrijen bij de bezienswaardigheden zijn geen uitzondering. Het is dan zeker een verstandige zet om online alvast je toegangstickets aan te schaffen. Vaak is dit een stuk goedkoper, men is zeker van een entreekaart en bovendien moet men vaak niet lang aanschuiven. Het aankopen van online tickets maakt tegenwoordig zeker deel uit van een goede voorbereiding.

In dit artikel sommen we geen lijstje op met bezienswaardigheden. Immers, het zou een zowat een exacte kopie zijn van de lijstjes die men overal op het net kan vinden. Plaatjes zeggen meer dan woorden en we vatten Parijs dan ook samen aan de hand van wat prachtige foto’s:

Parijs is eigenlijk een opeenstapeling van historische gebouwen en hoogtepunten. Niet enkel cultuurliefhebbers, maar ook liefhebbers van gastronomie en winkels zijn in Parijs aan het goede adres. De stad beslaat een gigantisch oppervlak, maar de metro voert jaarlijks miljoenen toeristen goedkoop en efficiënt naar alle uithoeken van de stad. Hoogtijd om zelf heerlijk te slenteren door de Parijse straten dus.

Hoogtijd om te plannen

Een vrij weekend spenderen aan een citytrip richting Parijs is een goed idee. Boek een hotel in het centrum van Parijs en slenter rustig doorheen de straten. De magische bezienswaardigheden komt men trouwens automatisch wel tegen tijdens de stadswandelingen. Hou af en toe even halt en blader wat in de reisgids. Het zal de beleving enkel en alleen maar verbeteren.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be