In Luik is er genoeg te beleven, te bezoeken en te bewandelen. Maar, wanneer je je in een vreemde stad begeeft is het natuurlijk ook fijn als je weet waar je leuk en lekker kunt eten. Je wil waarschijnlijk niet bij het eerste de beste fast-food restaurant terecht komen. Er is veel over te vinden, maar je kunt hier in ieder geval een goede selectie lezen die je absoluut zou moeten bezoeken.

Restaurant Le Thème

De naam van het restaurant verraadt al een beetje dat er iets is met een thema. Dat klopt ook, want wat Restaurant Le Thème uniek maakt, is dat ze elke twee jaar van thema wisselen en daarbij het hele interieur op de schop gooien. Op het moment van het schrijven is het thema de “Roaring twenties”, met de jaren 20 glamour en smokkelaars. Afgelopen thema’s zijn bijvoorbeeld Dr. Jekyll en Mr. Hyde. Het eten is er bovendien altijd goed, dus het is zeker waard om ook een tijdje later weer terug te komen voor het volgende thema. Het menu verandert er elke maand, dus je wordt met elk bezoek in ieder geval weer aangenaam verrast met nieuwe dingen.

La Chocolateria

Luik chocolade

In principe kun je er vaak niet omheen, maar elke stad in België heeft natuurlijk veel met chocolade. En zeker de fans zullen bij La Chocolateria hun geluk niet op kunnen. Hun producten zijn vooral gemaakt van fairtrade chocolade, dus het is bovendien ook nog eens ethisch verantwoord. Je kunt er heerlijke chocolade proberen, maar wat vooral is aan te raden, is de warme chocolademelk die je daar kunt bestellen. Iets voor bij de koffie is natuurlijk ook altijd goed, en vergeet vooral niet om wat heerlijke bonbons mee te nemen voor je familie of vrienden (of om onderweg op te snoepen).

Une Gaufrette Saperlipopette

Wanneer je in Luik bent, moet je voordat je terug naar huis gaat eigenlijk wel de Luikse wafel hebben geproefd. Want lekker, dat zijn ze zeker! Voor de beste Luikse wafel hebben veel mensen het over Une Gaufrette Saperlipopette. De wafels (en andere lekkernijen) worden gemaakt met vooral lokale ingrediënten zonder toevoegingen en volgens traditioneel recept. Je kan ze vers gemaakt komen proberen bij een kleine winkel aan de overkant van hun bakkerij, maar mocht je niet lang erop willen wachten, kun je het ook bij de bakkerij zelf halen. Zowel de wafel winkel als de bakkerij kun je vinden op de Rue des Mineurs. Op hun website (https://une-gaufrette-saperlipopette.be/en/)  kun je meer informatie over hun manier van werken en hun producten vinden. In hun brochure staan veel interessante dingen!