Bilbao is gelegen in het noorden van Spanje en wordt vaak over het hoofd gezien om te bezoeken. Tientallen jaren geleden was het de moeite niet om Bilbao te bezoeken, maar de stad heeft door de jaren heen een transformatie doorgemaakt. Het lelijke eendje veranderde in een mooie zwaan. In slechts een decennium veranderde de stad Bilbao van een grijze industriële stad in een prachtige culturele metropool.

De meeste mensen kiezen ervoor om Zuid-Spanje te bezoeken. De warme stranden is hetgeen waar iedereen naar verlangt, maar het noorden van Spanje heeft ook wat te bieden voor toeristen.  Daarom volgen hier enkele belangrijke redenen waarom het leuk is om Bilbao te bezoeken. Deze plaats herbergt vele schatten die nog moeten worden ontdekt door ontzettend veel toeristen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een stad in voortdurende verbetering

Het lijkt erop dat Bilbao een heilige belofte heeft gedaan om met de dag te verbeteren. Het is inspirerend om te zien hoe geen enkele moeite wordt gespaard om de schoonheid van de stad te verbeteren. Enkele van de beste architecten van de wereld zijn gecontracteerd om deel te nemen aan de stedelijke transformatie. Zelfs kleine wijkgebieden waar maar weinig toeristen komen, worden steeds verbeterd en verfraaid.

Bezoek het prachtige Guggenheim museum in Bilbao

Het Guggenheim-museum

Dit moderne kunstmuseum is echt ontzagwekkend. Het is de bekendste bezienswaardigheid van Bilbao en het ligt in het hart van de stad, net langs de rivieroever. Het eerste dat opvalt, is het gebouw zelf. Het ziet eruit als een gigantisch vat, bedekt met glanzend titanium. Eenmaal binnen is er meer dan 10.000 m² moderne kunst om van te genieten.

Een prachtig cultureel leven

Als je een cultureel liefhebber bent, zal je verwend worden met culturele mogelijkheden. Het Congres en Muziekcentrum Euskalduna en het eeuwenoude Arriaga theater hebben ruime activiteitenprogramma’s voor dans, theater en opera beschikbaar.

Geen te grote stad

Bilbao heeft een goed formaat als stad. Het is niet te groot en ook niet te klein. Als je een paar goede wandelschoenen aantrekt, kan je de meeste toeristische plaatsen te voet bereiken. Je hebt er voldoende restaurants, cultuur en winkels binnen handbereik.

Ontspannen sfeer

Bilbao herbergt ongeveer 1 miljoen inwoners. Toch kan je er steeds genieten van een ontspannen sfeer. Op mooie avonden hangen mensen er na het werk rond met een glas wijn of een kop koffie op het plaatselijke plein. De kinderen spelen er ondertussen touwtjespringen of spelen er verstoppertje.

De oude stad

Het oude, historische centrum van Bilbao is een plaats waar vele mensen van houden. Gedurende de laatste jaren werd dit gebied prachtig gerestaureerd, met behoud van de oude charme van de eeuwenoude gebouwen. Hier kan je genieten van restaurants, tapasbars en geweldige winkels. Dit deel van de stad biedt ook ’s nachts een levendig barleven.

Het eten in Bilbao

De inwoners van Bilbao zijn erg trots op hun kookkunsten. Verse vis en groenten uit het vruchtbare Baskische platteland vormen de basis van de lokale keuken. Als je op zoek bent naar een goed restaurant, hoef je dit niet ver te zoeken, want er zijn er genoeg. Voor een dagschotel in een buurtrestaurant hoef je er niet veel geld neer te tellen.

Maak kennis met een nieuwe cultuur

Bilbao ligt in het Baskenland. De regio heeft een eigen cultuur en taal, uniek voor de rest van Spanje. De Baskische taal is oud en niemand kent de oorsprong ervan. Deze taal is zogenaamd erg moeilijk om te leren. Als je de stad bezoekt, zal je zien dat alle straatnaamborden zowel in Baskisch, als in Spaans zijn geschreven.

De stranden in Bilbao

Als je verlangt naar een schoon, mooi strand met blauw water, dan is dit de plek om naartoe te gaan. De stranden van het Baskenland zijn nog steeds onontdekt door de grote massa toeristen. Hier kan je genieten van de natuur, het zand en de zee, zonder dat je de drukte van de stad voelt. De stranden zijn er nooit overvol. Sopelana en Plentzia zijn twee prachtige stranden in de buurt van Bilbao. Je kan er gemakkelijk naartoe gaan met de metro van de stad.

Het weer in Bilbao

Het weer in Bilbao kan een reden zijn om van de stad te houden. De temperatuur is er het grootste deel van het jaar mild en comfortabel. Je kan er de stad op elk moment van de dag verkennen, zonder een brandende zon te trotseren. De temperatuur kan er in de zomer boven de 30 graden uitkomen, maar dan heb je altijd een strand in de buurt waar het wat koeler is. De winter heeft er ook aangename temperaturen.

Zet Bilbao zeker en vast op je lijstje van komende vakantieplannen, want het is echt een prachtige plek om te bezoeken!

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be