Riga is de hoofdstad van Letland, telt rond de 650.000 inwoners en is zo’n 307 vierkante kilometer groot. De stad werd gesticht in 1201 en staat bekend om z’n houten en art-nouveau-architectuur. Het is de perfecte bestemming voor jouw volgende reis en hier lees je waarom.

De meest opvallende kerk in Riga is waarschijnlijk de Petrikerk. Deze Lutherse kerk werd opgedragen aan de apostel Petrus en werd in 1209 gebouwd. Hij is 123 meter hoog en al verschillende keren herbouwd omdat de bliksem er steeds inslaat. Het gebouw behoort tot één van de hoogste kerken ter wereld, wat al reden genoeg is om het te bezoeken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De centrale markt is één van de grootste markten in Europa. Die vindt plaats in 5 grote hangars waarin vroeger zeppelins opgeslagen werden. In elke ruimte vind je een ander soort product: vis, groenten, brood en vlees. Rondom de hangars staan nog kraampjes waar je nog meer dingen kan kopen, zoals
fruit of zelfs kledij. In totaal zijn er zo’n 3.000 standjes dus je vindt er sowieso wat je zoekt.

De oude stad

In het historische centrum van Riga valt veel te beleven. Met z’n ligging naast de Westelijke Dvina is het al de perfecte plaats om bij het water te picknicken. De stad staat al sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst dankzij z’n pittoreske karakter.

Op het marktplein staan veel imposante gebouwen waaronder het Zwarthoofdenhuis. De gevel is 27 meter hoog en werd in gotische stijl gebouwd. Ook het stadhuis van Riga is hier te vinden. Aan de rand van het marktplein staat het Rolandstandbeeld. Deze ridder met zwaard staat symbool voor de vrijheid van de Rigaanse burgers.

Leuke extraatjes

Riga

De Drie broers zijn 3 huizen die naast elkaar staan in de Maza Pilsstraat. Elk huis is in een andere periode gebouwd en geeft je zo een mooi zicht op de evolutie van de architectuur. Het meest rechtse gebouw
staat er al sinds rond 1500 en is daarmee ook het oudste bakstenen huis in de stad. Het is een mooi voorbeeld van de gotiek. Het middelste huis stamt uit 1403 en heeft een maniëristische stijl. Het laatste huis werd dan weer in barokke stijl gebouwd.

Het Kattenhuis bestaat al sinds 1909 en wordt gekenmerkt door de zwarte katten op het dak. Die hebben een gebogen rug en zien er boos uit. Hun staart staat omhoog en ze staan met hun achterste naar een bepaald gebouw gericht. Volgens enkele legendes is dit zo omdat de eigenaar in die tijd ruzie had met de eigenaars van dat huis.

Wil je deze stad zelf eens verkennen? Boek dan hier je citytrip

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be