Van plan om met de auto door Peru te reizen? Neem dan zeker eerst deze tien tips door.

1. Vraag een internationaal rijbewijs aan

Om in Peru te mogen rijden, heb je een internationaal rijbewijs nodig. Vraag dat dus ruim op voorhand aan, anders vallen je plannen misschien in het water. Zo’n rijbewijs dat vanuit België uitgegeven is, blijft drie jaar geldig. Ook de Duitse versie gaat redelijk lang mee, maar een Nederlands exemplaar is maar geldig voor één jaar.

Deze nazomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Bebsy.be (Bebsy.nl), Prijsvrij.be en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

2. Vermijd de hoofdstad Lima

Zoals de meeste grootsteden is Lima ook een gevaarlijke stad om te rijden. Om ongevallen te voorkomen, vermijd je deze metropool dus best. Tenzij je een supergoeie chauffeur bent, natuurlijk!

3. Wees niet bang van je toeter

Peru, verkeer

In Peru gelden over het algemeen dezelfde verkeerswetten als in Europa. In principe kun je dus rijden zoals je dat thuis doet. Het is echter wel zo dat je je ook een beetje aan de situatie moet aanpassen. Rijd je bijvoorbeeld een steile berg omhoog, dan toeter je best voor je een scherpe bocht indraait. Dan weten tegenliggers dat je er aankomt en kun je ongevallen voorkomen.

4. Ga op ontdekking

Met de auto reizen heeft één groot voordeel: je kunt gaan en staan waar je zelf wil. Aangezien treinen en bussen meestal enkel naar grotere steden rijden, zijn er veel kleine dorpjes die je met dit vervoersmiddel niet kan bezoeken. Met de auto kan dat natuurlijk wel. Pas natuurlijk wel op waar je precies stopt, want niet alle regio’s zijn even veilig.

5. Stem je auto af op de wegen

Niet alle wegen in Peru zijn in even goede staat. Houd daar ook rekening mee bij het uitkiezen van je huurauto. Je kiest best voor een 4×4 of andere auto die tegen een stootje kan. Tijdens het regenseizoen (van november tot april) is het zelfs mogelijk dat enkele wegen afgesloten zijn. Dit kan je online altijd checken via cochera andina.

6. Let op je brandstof

Het is niet altijd evident om in Peru op tijd een tankstation te vinden. Velen zijn namelijk maar op bepaalde tijdstippen geopend. Om vervelende situaties te vermijden, kun je enkele bidons vullen met benzine of diesel en deze in je koffer stockeren. Zo geraak je sowieso toch al iets verder als je met een lege tank valt.

7. Wees alert

Rijden in Peru blijft een hele opgave. Andere bestuurders rijden er vaak als gekken en houden zich niet graag aan de regels. Het kan dus wel eens gebeuren dat iemand een fout begaat of dat voetgangers bijvoorbeeld niet kijken vooraleer ze de straat oversteken. Blijf dus alert en let goed op.

8. Parkeer op een veilige plaats

Veel auto-onderdelen zijn bakken geld waard. Daardoor gebeurt het af en toe dat wagens leeggeroofd worden. Zowel wat er in de auto ligt als wat eraan hangt, kan gestolen worden. Als je dus van plan bent om je auto ’s nachts te parkeren, kies je best een plaats uit waar er bewaking is, of kan je bijvoorbeeld een garage huren.  

9. Leer een woordje Spaans

In een vreemd land is het altijd handig om de taal te spreken. Zeker als je bijvoorbeeld autopech hebt. Dan kan je gebrekkig Spaans je al heel wat verder helpen.

10. Je rijdt best niet ’s nachts

’s Nachts rijden kan zeer gevaarlijk zijn. Zeker omdat de wegen er niet altijd even goed bijliggen, raden we je aan om enkel overdag te rijden. Als je wel ’s nachts de baan opgaat, check dan zeker eerst even de regio’s waar je zal doorrijden. En wees voorzichtig!

Schrikken de Peruaanse banen jou niet af? Dan is de auto jouw perfecte manier om het land te doorkruisen. Klik hier om je ticket te boeken, dan kun je beginnen aftellen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze nazomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Bebsy.be (Bebsy.nl), Prijsvrij.be en TUI.be