Je bent klaar om de reis van je leven te maken: een rondreis met de auto in de Verenigde Staten. Een onvergetelijke ervaring, want op die manier kan je alle mooie plekjes ontdekken op je eigen tempo. Wil je een rondrit zonder zorgen? Hou dan zeker rekening met de volgende tips:

1. Zorg voor een internationaal paspoort

Iedereen die reist naar de Verenigde Staten – ook kinderen jonger dan 12 – moet in het bezit zijn van een internationaal paspoort. Dat moet geldig blijven tot je het land weer verlaat. Een internationaal paspoort vraag je best zo snel mogelijk aan bij de burgerlijke stand van je gemeente. De procedure kan enkele weken duren en je hebt het nodig om je ESTA/visum aan te vragen. Bij de aanvraag zal je je identiteit, nationaliteit, vingerafdrukken, foto en handtekening moeten achterlaten. De kost van een internationaal paspoort ligt meestal rond de 35 euro.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

2. ESTA

Als je de Verenigde Staten binnen wil, moet je in het bezit zijn van een geldig ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dat is een elektronische toestemming om het land te mogen betreden voor maximum drie maanden. De ESTA kan enkel online aangevraagd worden aan de hand van een formulier waarin je enkele vragen moet beantwoorden.

De administratieve kost bedraagt 14 dollar en je kan die som alleen betalen met een kredietkaart. Je aanvraag moet je minstens 72 uur voor het vertrek indienen. Neem altijd je bevestiging mee voor je het vliegtuig/de boot opstapt. Het ESTA is twee jaar geldig. Indien je ESTA niet wordt goedgekeurd, zal je een visum moeten aanvragen bij de ambassade.

3. Creditcard

Betalen met een creditcard is dé betaalwijze in de Verenigde Staten. Het is dus best handig om er één op zak te hebben. Contant betalen is er altijd mogelijk, maar als je bijvoorbeeld een auto wil huren, zal dat niet lukken zonder creditcard. Hetzelfde geldt voor de borg van je hotelkamer.

4. De reisstekker

In de Verenigde staten maken ze gebruik van platte stekkers in plaats van ronde zoals in België. Zorg er dus voor dat je in het bezit bent van een reisstekker. Niets zo hatelijk als na een lange reis je telefoon niet kunnen opladen.

5. Rijbewijs

Als je een rondtrip maakt met de auto mag je natuurlijk je rijbewijs niet vergeten. Op de meeste plekken kan je gewoon gebruikmaken van je Belgisch rijbewijs, maar in sommige staten zal je in het bezit moeten zijn van een internationaal exemplaar. Dat kan je aanvragen bij de burgerlijke stand van je gemeente. Je kijkt dus best voor je vertrek waar je welk rijbewijs nodig hebt.

6. Rijstroken in Amerika

Golden Gate Bridge, Amerika

De meeste wegen in Amerika bestaan uit twee rijstroken, maar op drukke plaatsen kan dat naar vier of zes rijstroken gaan. In sommige staten is de linkerrijstrook voorbehouden voor voertuigen met minimum twee passagiers.

Tip 7.  Wegnummers

Het is belangrijk om de nummers van de wegen te kennen, de steden worden niet altijd vermeld. De hoofdwegen die van oost naar west gaan zijn aangeduid met pare nummers. De wegen die van noord naar zuid gaan hebben onpare nummers.

Tip 8. Minimumleeftijd auto huren

Bij de meeste verhuurders moet je minimum 21 jaar zijn om een auto te mogen huren. Als je jonger bent dan 25 moet je meestal een fee betalen van ongeveer 25 dollar per dag. Heb je te maken met een bedrijf dat auto’s verhuurt aan jongeren onder de 21? Dan zal je nog meer kosten betalen. Aan reizigers jonger dan 18 mag er niet verhuurd worden, want dat is niet legaal.

Tip 9. Kosten voor het huren van een auto  

Let bij het huren van een wagen altijd goed op de extra kosten. Zo kan je meer moeten betalen voor een navigatiesysteem of andere extra’s. Daarnaast kan een verhuurder kosten aanrekenen op basis van het aantal mijl dat je gereden hebt of zal je een one way drive moeten betalen. Deze toeslag hangt af van welke route je rijdt en kan tot 500 dollar bedragen. Informeer je hier goed over. Houd ook rekening met tolwegen. Als je met 2 de wagen wil besturen, zal je een additional driver fee moeten betalen. De prijs daarvoor kan variëren van 3 tot 10 dollar per dag.

Tip 10. Een goede voorbereiding is goud waard

Lees reisgidsen, zoek op het net en plan je reis zorgvuldig op je eigen tempo. Je kan je route ook al helemaal uitstippelen. 

Met deze tien tips ben je zeker goed voorbereid op je langverwachte rondreis naar de Verenigde Staten. Veel plezier in het land van de stars en stripes

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be