San José is de hoofdstad van Costa Rica. Hij ligt in het midden van het land en is opgedeeld in 11 deelgemeenten. Als je zin hebt om deze prachtige stad eens te bezoeken, dan kun je hier alvast lezen wat er allemaal te doen valt.

Wat zeker is: je zal je niet vervelen in San José. Er is namelijk ontzettend veel te beleven. De stad heeft zo’n 340.000 inwoners en werd voor het eerst in 1737 vermeld. Toen vestigden smokkelaars zich er in zelfgemaakte kleien huisjes. De hoofdstad van het gebied was toen nog Cartago.

Wat kun je er allemaal doen?

San José, Costa Rica

Kijk je ogen uit in het Museo del Oro Precolombino. Dit goudmuseum ligt onder de Plaza de la Cultura en bestaat uit 3 verdiepingen. Je kunt er zo’n 1600 gouden artefacten bekijken waarvan sommigen uit het jaar 500 na Christus dateren.

Het Park Café in het midden van San José is zowel een antiekwinkel als een restaurant. Je kan er terecht voor een lunch of avondmaal en intussen kan je er prachtige meubels en kunst kopen. Het is dus geen gewoon restaurant waar je voor een snelle hap kunt stoppen, maar eerder een plaats waar je uren spendeert. Je eet er verschillende gangen die allemaal worden klaargemaakt door een sterrenchef. Alle stukken die in de winkel te koop zijn, zijn uniek. Zeker een bezoekje waard dus!

Café de los Deseos is perfect voor zij die op zoek zijn naar een heerlijke maar snelle hap. Je kunt er terecht voor burgers, taco’s en nog veel meer. Het eten dat ze er serveren valt onder de term “streetfood” en laat je meteen naar meer snakken.

San José is dé plaats om een dansje te placeren. De stad is gevuld met clubs en dancings waar je je helemaal kan laten gaan. Costa Rica staat dan ook bekend om zijn danstalent, dus moet je er eens goed van profiteren!

Ook het Teatro Nacional is mooi om te bezoeken. Je kunt er één van de vele shows bijwonen of gewoon eens binnen gaan kijken. Het nationaal symfonisch orkest speelt er geregeld voorstellingen. Het gebouw zelf wordt beschouwd als het mooiste van de stad en ook binnenin is het heel indrukwekkend ingericht.

Vanuit San José vertrekken ook heel wat tours. Zo kan je er bijvoorbeeld één boeken waarbij je het nabijgelegen regenwoud bezoekt. Je mag dan zelfs verse chocolade proeven! Je leert er bij over cacao en hoe men chocolade maakt terwijl je van de prachtige natuur kan genieten. Ook is het regenwoud uiteraard de perfecte plaats om nieuwe dieren te ontdekken. Je zal je ogen uitkijken, dat is zeker!

Wat moet je zeker meenemen?

Laat gerust nog wat plaats in je valies over. Je zal namelijk sowieso nieuwe spullen willen meenemen. Op het einde van je reis enkele kleren achterlaten om zo wat ruimte maken, is ook een optie natuurlijk. Maar wat je ook kunt doen, is niet veel bagage meenemen en dan in San José gaan shoppen!

Verder neem je best zowel lichte als wat warmere kledij mee. Het kan in Costa Rica namelijk nogal fris zijn. Vooral ’s avonds en ’s nachts dan. Overdag kan je in je short en T-shirt of topje rondlopen, dat is geen probleem, maar ’s nachts zal je soms een warmere pyjama kunnen gebruiken.

In San José komt normaal gezien geen malaria voor, maar je kan toch maar beter op zeker spelen. Een muggennet rond je bed is daarom aangeraden, want voorkomen is beter dan genezen! In een ander deel van Costa Rica, meer bepaald in de provincie Limón, komt malaria wel nog voor. Als je dus van plan bent om ook naar deze regio te reizen, laat je je best ook vaccineren.

Ben je er volledig klaar voor? Klik dan op deze link om je vakantie in San José vast te leggen.