Santorini, officieel ook wel Thera geheten, is het populairste eiland onder toeristen. Het ligt in de zuidelijke Egeïsche Zee, ongeveer 200 km ten zuidoosten van het Griekse vasteland. Als je aan Santorini denkt denk je waarschijnlijk al snel aan een stralende zon, de hemelsblauwe zee en de beroemde witte huizen. Maar wat is er allemaal nog meer op dit mooie eiland te beleven? In dit artikel bespreken we een aantal plaatsen die ook zeker de moeite van het bezoeken waard zijn tijdens een bezoek aan Santorini.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Fira

Als hoofdstad van het eiland is Fira erg populair bij toeristen. Het is een klein stadje dat vroeger een vestingstad was en een van de meest charmante steden van Santorini. Het ligt aan de westelijke kant van het eiland en wordt gekenmerkt door de witgekalkte huizen aan de rand van de caldera (een grote krater gevormd door vulkanische activiteit) op zo’n 400 meter hoogte.

Vanaf deze caldera heb je ook een panoramisch uitzicht dat erg indrukwekkend is. Ga ook eens naar beneden, naar de haven. Deze kun je bereiken via een voetpad die je te voet of met behulp van een ezel
kunt afleggen. Ook kun je de haven bereiken met behulp van een steile kabelbaan.

Oia

Oia, Santorini, Griekenland

Oia is een dorp in het noorden van het eiland. De locatie van dit dorp maakt het één van de beste plekken op het eiland om van de zonsondergang over de caldera te genieten. Het dorp wordt gekenmerkt door haar pittoreske, witgekalkte gebouwen en nauwe straatjes die naar het centrale
plein van het dorp leiden.

Ook vind je in dit dorp een burchtruïne, Fort Londsa geheten en verschillende prachtige kleine kerkjes. Geniet hier ook van de heerlijke lokale keuken met volop verse vis en octopus. Wil je ook graag het nabijgelegen eiland Therasia bezoeken? Gebruik hiervoor dan een van de excursieboten die vanuit Oia
vertrekken.

Aanbiedingen: bekijk op TUI.be voor de beste aanbiedingen!

Imerovigli

Imerovigli is een dorp in het westen van het eiland, een paar kilometer ten noorden van Fira. Hier vind je veel historische kerkjes in de Cycladische architecturale stijl. De bekendste zijn de kerk van Ai-Stratis, in het hart van het dorp, en het klooster van Sint-Nikolaos, gelegen op de weg tussen Fira en Imerovigli.

Ook een bezoek waard is Skaros Rock. Op deze rots vind je de overblijfselen van een Venetiaans kasteel uit 1207. Hij werd gebouwd door Marco Sanuda, die toen heerste over de Cycladen.

Emporio

Als je het binnenland in trekt kom je vlakbij de bergen van Profitis Ilias het dorp Emporio tegen. Opvallend is het middeleeuwse karakter van het dorp, wat goed zichtbaar is in haar twee kerken met blauwe koepels en grote klokkentorens. Ook vind je hier Kasteli. Dit is een van de vijf versterkte burchten op Santorini.

Door haar ligging is Emporio goedkoper en minder toeristisch dan de kuststeden, maar zeker ook een bezoek waard.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be