In Granada is het winkelaanbod overweldigend. Als je wilt, kun je de hele dag blijven winkelen. Nu is dat een beetje zonde als je op een citytrip bent, want dan wil je natuurlijk ook de rest van de stad zien. We hebben een paar tips voor je, zodat je direct naar de juiste winkeltjes kunt.

Souvenirs halen

Als je in Granada bent geweest, neem je natuurlijk wel een souvenir mee naar huis. In deze stad vind je de ‘taracea’. Dat is een soort mozaiekwerk dat in hout wordt gelegd. Je vindt het terug op doosjes, in spiegelranden en zelfs op gitaren. Je kunt dit los kopen bij verschillende souvenirwinkels. Bij Laguna Taller de Taracea kun je zien hoe het gemaakt wordt. Je vindt deze winkel op Calle Real de la Alhambra 30. Dat is vlak bij het Alhambra.

Op de Calle Alcaiceria vind je talloze souvenirwinkels. Vooral de Moorse stijl is hier te vinden. Denk bijvoorbeeld aan kleden, tassen en sjaals met Moorse printjes. Een groot deel van de spullen die verkocht worden, hangen half buiten de winkeltjes. Het is een erg drukke straat met veel toeristen. Je bent er dus wel even wat tijd kwijt.

In de Calle Caldereria Nueva vind je ook verschillende souvenirs. Handgemaakte sieraden, slippers en keramiekwerk vind je hier in overvloed.

Granada souvenirs

De bekendste winkelstraten van Granada

In Granada vind je meer dan alleen souvenirwinkeltjes. Er zijn uiteraard ook talloze winkels voor kleding en schoenen. Ook de laatste mode vind je hier. Wil je de grote nationale en internationale modeketens bezoeken? Dan moet je vooral op de Gran Via de Colon en Reyes Católicos zijn.

Wie liever naar wat kleinere winkeltjes gaat, kan de Calle de los Mesones bezoeken. Hier vind je vooral schattige boetiekjes.

Winkelcentra die de moeite waard zijn

De stad heeft een paar grote winkelcentra. Het modernste winkelcentrum is Serrallo Plaza, dat nog geen tien jaar oud is. Je vindt hier meer dan 60 winkels. Ook de belangrijkste nationale en internationale modemerken zijn hier te vinden. Het winkelcentrum ligt iets buiten het centrum van de stad. Voor Google Maps: het ligt op de Paseo Lagunas de Cameros 1. Als je Serrallo Plaza wilt bezoeken, neem je het beste de bus. Daarvoor neem je buslijnen 19 en 21.

Centro Comercial Neptuno is een groot winkelcentrum in Granada, met maar liefst drie verdiepingen. Hier hebben zich vooral internationale winkelketens gevestigd. Voor kleding, sieraden en schoenen kun je hier dus wel terecht. Als je na al het shoppen wat trek hebt gekregen, wandel je er zo een restaurant in. Zelfs feesten kan er, want er is een discotheek. Je bereikt het winkelcentrum via Plaza Nueva. Vanaf hier is het ongeveer 20 minuutjes lopen. De bus stopt hier ook dichtbij: neem dan bus 4,5, 10, 11 of 22.

Goed om te weten

De meeste winkels zijn op zondag gesloten. In Granada houden winkeleigenaren graag siësta, dus dan zijn de kleinere winkels gesloten. Grote winkels zijn vaak open van 10.00 tot 20.30 uur. De meeste winkelcentra zijn geopend van 10.00 tot 22.00 uur.