Veel Italiaanse steden staan bekend om hun grote aanbod aan modewinkels waar menig shopliefhebber nog wel eens een kijkje wil nemen of er nog iets nieuws en moois te vinden valt. Vroeger was Napels ook een van de grootste en populairste steden van Europa, vergelijkbaar met het Parijs of Londen van nu. “Eerst Napels zien, dan sterven” zo zei het trotse Napolitaanse volk. Toen echter de maffiaverhalen opdoken rondom de mooie stad nam de interesse om hierheen te gaan natuurlijk ook af. Zo zakte Napels weg op de lijst van “grote steden”. Inmiddels is de stad een stuk veiliger, en zijn er nog steeds een hoop winkels te vinden. Ondanks dat het aanbod niet zo groot is als in andere Italiaanse steden, zoals Milaan, is er voor de shoppingliefhebber nog steeds een hoop te shoppen in Napels.

Chique

Aan Via Chiaia zijn vooral de duurdere winkels te vinden. Versace, Valentino, Cartier en Prada zijn merken die hier hun winkels hebben gevestigd. Ook is aan de Via Chiaia het exclusieve familiebedrijf Aldo Tramontano gevestigd. Deze winkel is befaamd om haar tassen, en verkoopt dan ook leerartikelen voor zowel mannen als vrouwen. Ook aan de Via Dei Mille, een andere luxe straat in Napels, zijn chique winkels te vinden. Zo zit Eddy Monetti, de in 1887 opgerichte kledingzaak die veel bekende namen in haar klantenkring heeft, aan deze weg gevestigd.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Napoli winkelcentrum


Gemoedelijkere winkels

Maar, gelukkig is het niet zo dat er alleen maar dure winkels in Napels zitten. Voor de shopliefhebber die iets minder geeft om de naam en het logo zijn er veel leuke winkeltjes die bezocht kunnen worden. Niet alleen de moderne winkels waar op grote schaal kleding wordt verkocht kun je in Napels vinden. In de buurt van Via Chiaia vind je namelijk ook de Via Toledo, die zich helemaal uitstrekt van het Piazza del Plebiscito tot het Piazza Dante en staat daarmee garant voor uren shoppingplezier in betaalbare winkels.

Zijstraatjes

Aan het einde van die Via Toledo moet je als fervent shopper zeker eens een kijkje nemen in de zijstraatjes van de grote straat. In deze kleinere steegjes vind je nog eens talloze kleine winkeltjes waar handwerkers hun handgemaakte spulletjes verkopen, waardoor je daar echte authentieke Napolitaanse kunstwerkjes kunt kopen voor een lage prijs. Ook mogen aan het einde van Via Toledo geen auto’s komen; er lopen alleen winkelliefhebbers rond waardoor er een gezellige winkelsfeer hangt, een aantrekker voor de shoppers.  

Voor ieder dus wat wils in de stad. Of je nou op zoek bent naar de duurdere kledingmerken of liever een mooi maar betaalbaar vaasje nodig hebt, in Napels zit je goed.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be