Tallinn is een relatief kleine stad met toch een ruim winkelaanbod. In het centrum is gelegen de belangrijkste winkelstraat van de stad, de Viru, onder andere winkelgalerij Da La Gardie is daar gevestigd. Populaire designer boetieks vind je in het populaire nabijgelegen Muurivahe. In de omliggende wijken en in het centrum van Tallinn vindt je veel overdekte shoppingmalls en overdekte winkelcentra. Ten zuidwesten van het centrum bevinden zich de bekendste: Viru Centre en het kristiine Shopping Centre.

Viru keskus

Dit enorme winkelcentrum (32.000m2) ligt in de binnenstad van Tallinn. Aan de Viru Valjak boven het busstation is dit winkelcentrum gelegen, een paar minuten lopen vanaf het centrum ten westen van het historische museum. Er zijn eetgelegenheden, cafés en meer dan 100 verschillende winkels verspreid over vier verdiepingen. Je vindt er onder andere winkels van Tommy Hilfiger, Zara, Guess en nog veel meer bekende merken. Dit winkelcentrum is dagelijks geopend van 09.00 – 21.00.

Tallinn shopping


Kristiine Keskus

Dit winkelcentrum is geopend in 1999 en heeft in 2010 een flinke uitbreiding ondergaan. Door deze uitbreiding is het nu het grootste winkelcentrum van Estland. Het ligt ten zuidwesten van het centrum, vanaf het Raadhuisplein is het ongeveer 25 minuten lopen. Drie verdiepingen waarvan de 3e een parkeerplaats is. Er zijn vele eetgelegenheden en café’s en een kleine 20 winkels, waaronder de bekende winkels van H&M, Marks & Spencer, Zara en Prisma. De winkels zijn geopend van 10.00 tot 21.00.

Kadaka markt

Als je van lekker struinen en rommelmarkten houdt moet je op deze vlooienmarkt zijn, je vindt er niet alleen oude spulletjes maar ook kledingstukken en Sovjet souvenirs. Authentieke iconen en vooroorlogs speelgoed kun je vinden in de antiekwinkeltjes. Wil je antiek kopen dan moet je wel een certificaat hebben, aangezien het anders wordt gezien als smokkelwaar. Voor handwerk en kunst kun je het beste naar het oude stadscentrum gaan. Ook de souvenirwinkeltjes vind je in het oude centrum.

Olde Hansa Shoppe

Een schitterend klein winkeltje waar je echt even terug de tijd in gaat naar de 15e eeuw. Ze hebben niet alleen hele leuke spulletjes, ook het personeel is uniek met de kleding die zij dragen uit de tijd van toen. Er is werkelijk van alles te krijgen, van kleding tot een handgemaakt stukje zeep. Ook de lokale delicatessen mag je proeven in deze winkel. Wil je iets drinken dan kun je dat doen in het restaurant van het winkeltje, het personeel neemt ruim de tijd voor je om een praatje te maken en je overal uitleg over te geven. Dit winkeltje mag je niet voorbij lopen!