Als je van lekker eten houdt ben je in Sevilla op de goede plek. In het grote en gevarieerde land als Spanje kent elke regio wel zijn eigen specialiteiten, zo ook Sevilla. Maar er is daar nog veel meer lekkers te vinden.

Tapas

Zoals op de meeste plekken in Spanje is ook in Sevilla het tapasplankje op de meeste menukaarten te vinden. Een lekker gevarieerd borrelhapjes aanbod, lekker aan het eind van de middag met een goed glas wijn.

De tapas vonden hun oorsprong onder Keizer Karel V. Hij stuurde zijn ruiters vaak op pad door Spanje, en als zij dan genoten van een drankje in de plaatselijke herbergen kwamen zij later nog wel eens dronken op hun paard terecht. Karel wilde dit iets verminderen en beval de herbergen ook wat te eten te serveren; dat werden de latere tapas. Omdat het in de regio van Sevilla het warmste is in heel Spanje, heeft men hier de gewoonte ontwikkeld om wat later aan het eten te beginnen. Dat betekent echter wel dat overdag de honger met een wat kleinere maaltijd gestild moet worden, en dus zijn de tapas ideaal.

Lokale specialiteiten

Een tapas die je in Sevilla het meest tegen zal komen is de Cola del Toro; een stukje ossenstaart. Misschien klinkt dit niet zo aantrekkelijk voor de toeristen, maar het is erg lekker! Dit langzaam gegaarde stukje vlees wordt meestal geserveerd met een tomatensausje en wat frites. Opvallend is in Sevilla dat je hier veel meer vlees op de kaart ziet staan, terwijl je elders in Spanje vaker vissen of schelpdieren tegenkomt. Een ander lokaal bekend gerecht is een stuk varkensvlees bereid in whiskysaus, die zorgt voor een langzame garing en later dus voor een lekker mals stuk vlees.

Sevilla culinair


Tips om lekker te eten in Sevilla

In Sevilla vind je verschillende soorten restaurants. Variërend tussen kleine authentieke cafeetjes en de wat grotere restaurants, zijn hier een paar aanraders:

Al Aljibe: Een klein restaurant waar de lekkerste gerechten van Sevilla worden geserveerd. Het menu is niet groot, maar alles wat erop staat is van goede kwaliteit en ook zul je hier geen toeristisch hoge prijzen vinden.

Vineria San Telmo: Dit is meer een plek voor de wijnliefhebber. Hou je van een goed glas wijn gecombineerd met de in smaak corresponderende tapas erbij? Dan ben je in deze wijnbar aan het goede adres. (Tip: de wijnbar is een favoriet in Sevilla, dus mocht je van plan zijn deze te bezoeken is het zeker aan te raden te reserveren!)

Tribeca: Een klein restaurantje net buiten het centrum van Sevilla, waar zowel typisch Spaanse als Europese gerechten worden geserveerd. Tribeca staat bekend om haar heerlijke bereiding van vis, en wordt onder de Sevillianen het best bewaarde geheim van Sevilla genoemd. Genoeg reden om te ontdekken!