Gatto Nero

Gatto Nero

Gatto Nero is een typisch Venetiaans restaurantje. Hier serveren ze lekkere gerechten met verse vis en schaaldieren. De menu’s zijn seizoensgebonden, wanneer je hier dus later nog eens terug zou komen, zal je er vaak een ander aanbod vinden. Wanneer je reserveert ben je zeker van een plekje langs het water! Wil je eens proeven van de traditionele Venetiaanse keuken, ga dan zeker langs bij Gatto Nero.

Adres
Fondamenta della Giudecca 88
Burano
Venetië
Web
http://www.gattonero.com/
Cicchetteria Venexiana da Luca e Fred

Cicchetteria Venexiana da Luca e Fred

Ben je benieuwd naar de Italiaanse variant van de Spaanse Tapas? Dan ben je bij Cicchetteria Venexiana da Luca e Fred aan het juiste adres! Cicchetteria zijn net als Tapas kleine gerechten die je in allerlei verschillende combinaties kunt krijgen. De cicchetteria zijn hier een ware specialiteit! Bij de locals is het restaurant zeer geliefd, zij bestellen er vaak enkele gerechten in combinatie met een heerlijke fles wijn. Het restaurant is heel gezellig ingericht en is een echt familierestaurant!

Adres
Cannaregio 1518
Venetië
Cip's Club

Cip’s Club

Cip’s Club is het restaurant van het beroemde hotel Cipriani. Het restaurant drijft en biedt een zalig uitzicht over het kanaal. Je kunt er beginnen met een fijn aperitief in de late namiddag en dan overschakelen op het diner. De kaart is volledig Italiaans en de kwaliteit is zeer goed.

Adres
Cip’s Club
Giudecca, 10
30133 Venezia
Web
http://www.hotelcipriani.com/

Lineadombra

Lineadombra

Aan de oevers van het Giudecca-kanaal ligt het terras van ‘Lineadombra’, sommigen zeggen het terras met het mooiste uitzicht van Venetië. De stijl van het restaurant is sober maar stijlvol en de keuken serveert je typische en authentieke Venetiaanse gerechten.

Adres
Lineadombra‎
Sestiere Dorsoduro, 19
30123 Venezia
Web
http://www.ristorantelineadombra.com
La Zucca

La Zucca

‘La Zucca’ is heel populair bij de lokale bevolking, je vindt er weinig toeristen omdat het buiten het echte toeristencentrum ligt. Op de kaart staan behoorlijk wat vegetarische gerechten aangevuld met traditionele vlees- en visgerechten. De konijn- en kipgerechten zijn aan te raden volgens insiders.

Adres
La Zucca
Sestiere Santa Croce, 1762
30135 Venezia
Web
http://www.lazucca.it
Naranzaria

Naranzaria

Op de locatie van dit restaurant was vroeger een opslagplaats voor citrusvruchten, vandaar de naam ‘Naranzaria’. Specialiteit van het huis zijn gerechten met rauwe ingrediënten, zoals sushi of carpaccio van vis en vlees. De ingrediënten komen van heel dichtbij want voor de deur van het restaurant zijn er verschillende keren per week markten met vis, fruit en groentes. Apart is ook dat het restaurant tot 2u ’s nachts openblijft.

Adres
Naranzaria
Sestiere San Polo, 130
30125 Venezia
Web
http://www.naranzaria.it
De Pisis

De Pisis

Op het kruispunt van de waterwegen Canal Grande en Bacino di San Marco ligt het prestigieuze hotel-restaurant ‘de Pisis’. Het interieur lijkt recht uit een film te komen en zeggen dat het grandeur heeft is hier zelfs een understatement. De eigenaar en chef Giovanni Ciresa runde vroeger een tweesterrenrestaurant in Toscane, dus op culinair gebied zit het ook wel snor.

Adres
De Pisis Dell’hotel Bauer
Campo San Moisè, 1459
30124 Venezia
Web
http://www.bauervenezia.com