Galleria d’Arte Moderna

Galleria d’Arte Moderna

Wie van moderne kunst houdt, moet zeker een kijkje nemen in Galleria d’Arte Moderna. Je vindt hier prachtige schilderwerken en sculpturen van meesters als Chagall en Kandinsky. De galerij is gevestigd in Ca ‘Pesaro, een van de belangrijkste gebouwen uit de barokperiode die in Venetië te vinden is. De galerij biedt de perfecte afwisseling voor wie de historische stad even wil ruilen voor moderne invloeden!

Adres
Santa Croce, 2076
30135 Venezia
Web
http://capesaro.visitmuve.it/
Murano Glass Museum

Murano Glass Museum

Het glasmuseum van Murano, gehuisvest in een paleis dat dienst deed als residentie van de Bischoppen van Torcello, vertelt je de geschiedenis van glas. Venetië is namelijk wereldberoemd voor z’n glasblaaskunst. Het museum biedt een grote collectie glas, zowel kunstvoorwerpen als functionele voorwerpen en legt de geschiedenis en het productieproces uit. Het museum heeft ook een unieke collectie Murano glas uit de 15e tot 20e eeuw, deze collectie is van onschatbare waarde!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Fondamenta Giustinian 8
30121 Murano
Venezia
Web
http://museovetro.visitmuve.it/en/home/
Gallerie dell'Accademia

Gallerie dell’Accademia

De collectie van de ‘Gallerie dell’Accademia’ bestaat voornamelijk uit Venetiaanse kunst uit diverse periodes: Byzantijnse kunst, Renaissance en Barok. Enkele bekende kunstschilders die er vertegenwoordigd zijn: Giovanni Bellini, Giorgione, Lorenzo Lotto, Tintoretto en Titiaan.

Adres
Gallerie dell’Accademia‎
Sestiere Dorsoduro, 1050
30123 Venezia
Web
http://www.gallerieaccademia.org/
Collezione Peggy Guggenheim

Collezione Peggy Guggenheim

De ‘Peggy Guggenheim Collection’ vond een onderdak in het ‘Palazzo Venier dei Leoni’ waar de Amerikaanse mecenas en verzamelaarster ook woonde tot haar dood in 1979. De collectie, die bestaat uit werken van de meeste vooraanstaande kunstenaars uit het begin van de 20ste eeuw, wordt getoond in 11 zalen in het huis en in de beeldentuin.

Er zijn ondermeer werken te zien van Picasso, Duchamp, Mondriaan, Kandinsky en Rothko.

Adres
Collezione Peggy Guggenheim‎
Dorsoduro, 701
30123 Venezia
Web
http://www.guggenheim-venice.it/
Museo Correr

Museo Correr

Het ‘Museo Correr’ is het museum van de stad Venetië zelf. Het vond een onderkomen aan het San Marcoplein, de ingang vind je aan de ceremoniële trap van de Napoleonistische vleugel aan de westkant van het plein.

Het museum toont kunst, documenten, artefacten en kaarten die je meer informatie verschaffen over de geschiedenis en het dagelijkse leven in Venetië door de eeuwen heen.

Adres
Civico Museo Correr‎
Piazza San Marco, 52
30124 Venezia
Web
http://correr.visitmuve.it/en/home/
Ca' d'Oro

Ca’ d’Oro

Het Gouden Huis staat aan het Canal Grande en is één van de mooiste palazzo’s die er in Venetië te vinden zijn. Het werd tussen 1424 en 1434 gebouwd in gotische stijl. Behalve zijn fabuleuze architectuur heeft het museum ook een schitterende collectie van 15de en 16de eeuwse schilder- en beeldhouwwerken uit de collectie van Baron Giorgio Franchetti.

Adres
Ca’ d’Oro
Sestiere Cannaregio, 3932
30126 Venezia
Web
http://www.cadoro.org

Palazzo Mocenigo

Palazzo Mocenigo

Palazzo Mocenigo is gebouwd in gotische stijl en werd in het begin van de 17de eeuw herbouwd. Het museum bestaat uit verschillende exhibitieruimtes met een uitgebreide collectie van artefacten, zoals schilderijen, meubilair, glaskunstwerken, …

Adres
Palazzo Mocenigo
Santa Croce, 1992
30135 Venezia
Web
http://mocenigo.visitmuve.it/en/home/
Museo Storico Navale

Museo Storico Navale

Venetië is van oudsher afhankelijk geweest van zijn zeevaart- en handelsactiviteiten. In dit museum kun je dan ook alles leren over de zeevaartgeschiedenis van de stad. Op de vijf verdiepingen die het museum rijk is vind je ook vele modellen van schepen uit de volledige geschiedenis. Het belangrijkste is de replica van de ‘bucintero’, het schip waarmee de doge vroeger ieder jaar uitvoer om het huwelijk tussen Venetië en de zee te bezegelen.

Adres
Museo storico navale
Sestiere Castello, 2148/a
30122 Venezia
Web
http://www.marina.difesa.it/storiacultura/ufficiostorico/musei/museostoricove/Pagine/default.aspx

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be