Wie ‘Azië’ hoort, denkt onmiddellijk aan landen zoals China en Japan. Maar het continent heeft veel meer te bieden dan deze 2 bestemmingen. Zo is één van de verborgen parels van Azië Sri Lanka. Dit eiland onder India heeft alles wat je verwacht van een droomreis: overweldigende natuur, paradijselijke stranden, heerlijk (en pikant!) eten en gastvrije inwoners die je maar al te graag hun land willen laten zien.

Onder India ligt het prachtige eiland Sri Lanka. Het land heeft haar buitenlandse bezoekers heel wat te bieden. Niet alleen zal je omvergeblazen worden door de ongelofelijke natuurpracht en de hartverwarmende boeddhistische cultuur, maar het is vooral de bevolking die je zal doen smelten dankzij haar grote gastvrijheid. Je kan Sri Lanka het best ontdekken door tijdens je verblijf een tour over het eiland te maken. De witte stranden zijn zeker aanlokkelijk en absoluut een must, maar het zou zonde zijn als je al de andere troeven van het land mist. Deze bezienswaardigheden moet je dan ook zeker op je to discover-list zetten:

Sigiriya, ook wel de leeuwenrots genoemd

Deze prachtige rots met leeuwenpoten staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. De rots van maar liefst 200 meter hoog kan je te voet beklimmen via 1.200 traptreden en diende vroeger als klooster en kasteel. Tijdens de beklimming kom je twee gigantische stenen leeuwenpoten tegen met daartussenin een trap die je naar de volgende helft van de rots brengt. Eens je de top bereikt hebt, weet je niet waar eerst kijken. Het landschap strekt zich voor je uit en je ziet letterlijk de verschillende vegetaties die het eiland bezit: bergen, oerwouden, grote meren, …

De Tempel van de Tand in Kandy

De Tempel van de Tand in Kandy is het belangrijkste boeddhistische heiligdom van het eiland. Er zou dan ook een tand van Boeddha liggen in één van de zeven gouden kisten die de tempel telt. Hoewel de plek ontzettend populair is bij toeristen, mag deze tussenstop zeker niet ontbreken op je route.

Bezoek Polonnaruwo met de fiets

Polonnaruwa

Polonnaruwa is één van de oudste koningssteden van Sri Lanka. Er staan heel wat ruïnes en tempels die niet alleen honderden jaren geleden belangrijk waren voor de Sri Lankanen, maar die ook vandaag nog steeds druk bezocht worden. Je komt er ongetwijfeld boeddhistische monniken tegen of een groepje kinderen dat op schoolreis is in Polonnaruwa. Bezoek de ruïnes zeker met de fiets, want je zal ongetwijfeld tijd tekortkomen om alles te kunnen bezichtigen als je te voet gaat.

Maak de treinreis tussen Kandy en Ella en geniet van de prachtigste uitzichten

Colombo Sri Lanka

Deze tocht wordt wel eens de mooiste treinrit ter wereld genoemd. Koop dus zeker een ticketje , want ze is echt de moeite waard. Tijdens je rit kan je vanop de eerste rij al het moois van Sri Lanka zien. Je passeert niet alleen tempels, maar ook ontzettend veel theeplantages en je ziet onderweg hoe de locals theeblaadjes plukken. Wees maar zeker dat je op heel wat glimlachen en zwaaiende handen getrakteerd wordt.

Adam’s Peak

Deze berg van maar liefst 2.243 meter hoog vind je in het zuiden van het eiland. Adam’s Peak beklimmen vraagt toch een beetje oefening, want je moet niet minder dan 6.442 treden bestijgen als je de kortste route wil volgen. De beklimming wordt dan ook als een echte pelgrimstocht gezien en wordt vooral ’s nachts afgelegd zodat de wandelaars de zon kunnen zien opkomen vanop de top. Hier word je ongetwijfeld stil van.

Wandel naar het einde van de wereld in Horton Plains

Dit nationaal park staat vooral bekend om World’s End. Dat is een diepe klif die je bereikt na een magnifieke wandeling door het park. Tijdens je tocht kom je prachtige watervallen en heel wat dieren(geluiden) tegen. Als je World’s End bereikt, hap je ongetwijfeld naar adem. De klif is niet alleen angstaanjagend diep, het uitzicht dat je erbij krijgt, is onbetaalbaar. Nu nog duimen dat het geen bewolkte dag is.

Luipaarden spotten in Yala National Park

Wie graag een luipaard in het wild wil zien, hoeft niet per se naar Afrika te reizen, want in Yala National Park maak je ook veel kans om het dier tegen te komen. Tijdens je safaritrip kom je sowieso ook buffels, olifanten en krokodillen tegen.

Je ziet het, Sri Lanka is echt een bezoek waard. Of je nu van natuur, cultuur of gewoon uitrusten aan het strand of zwembad houdt, je beleeft er ongetwijfeld een droomvakantie. Zin om nu te vertrekken? Boek dan snel hier je last minute, pak je koffers en vlieg naar één van de meest paradijselijke eilanden ter wereld. Leuke tip: combineer het bezoek aan Sri Lanka met de Malediven.