Thailand: dé vakantiebestemming voor iedereen met een grote liefde voor reizen, maar met een klein budget. Thailand is het perfecte land om een rondreis door te maken. Het land is zo gevarieerd dat je onmogelijk alles in één reis gezien kan hebben. Maar met een rondreis kun je toch al heel wat meer van Thailand ontdekken. En het is er bovendien zo goedkoop dat je bankrekening er niet van gaat huilen!

Het klimaat van Thailand

Zoals je waarschijnlijk wel al weet, heerst er in Thailand een tropisch klimaat. Het land heeft een gemiddelde temperatuur van zevenentwintig graden Celsius. Het noorden van Thailand is in de zomer nat en in de winter droog. In het zuiden is er dan weer een regenseizoen. Dit regenseizoen duurt ongeveer van april tot oktober. In die periode regent het niet constant, maar vallen er wel vaak hevige buien. Die buien duren niet lang en komen gemiddeld twee keer per dag voor. Laat dat je zeker niet afschrikken, want tijdens het regenseizoen is het voordeliger om te reizen én is er minder volk. Bovendien zorgt de regen er ook voor dat de vegetatie in bloei staat, wat alles nog idyllischer maakt.

Bezienswaardigheden in Thailand

Thailand is zo groot dat het hele land bezoeken zo goed als onmogelijk is. Toch zijn er plaatsen waar je zeker moet geweest zijn. De ene plek is al wat toeristischer dan de andere, maar dit zijn alvast een paar van onze favoriete plaatsen in Thailand:

Bangkok

Iedereen die naar Thailand vliegt, maakt hoogstwaarschijnlijk eerst een tussenstop in Bangkok. De hoofdstad is de perfecte plaats om je vakantie te starten. Met de vele prachtige tempels en stoepa’s zoals Wat Phra Kaew, Wat Pho en Wat Saket, geeft deze stad je een eerste blik op het wondermooie Thailand. Let wel op: in Bangkok zijn er twee luchthavens. Zorg dus zeker dat je naar de juiste gaat wanneer het tijd is om naar je volgende bestemming te vliegen!

Damnoen Saduak Floating Market

Vanuit Bangkok sta je in no-time bij de Damnoen Saduak Floating Market. Damnoen Saduak is de bekendste drijvende markt van Thailand en misschien zelfs van de wereld. Beleef de sfeer van de markt vanop het water of wandel door de vele kraampjes aan de rand van de rivier. 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Chiang Mai

De provincie Chiang Mai is nog zo’n bekende trekpleister in Thailand. Deze provincie staat vooral bekend om de vele olifantenkampen die er zijn. Als je eens een olifant van dichtbij wil bekijken, moet je hier dus zeker een pitstop maken. Elephant Jungle Sanctuary is bijvoorbeeld een ethisch olifantenkamp waar niet op de dieren gereden wordt. Je kunt er een dag spenderen met de prachtige dieren in hun natuurlijke habitat, zonder de dieren pijn te doen.

Phi Phi-eilanden

Thailand is zo mooi dat het precies het paradijs op aarde lijkt, maar de Phi Phi-eilanden zijn toch echt de kers op de taart. Als je hier geen perfecte Instagramfoto kan maken, weten wij het ook niet meer. Met de parelwitte stranden en prachtige natuur zijn de Phi Phi-eilanden onoverwinnelijk. 

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Tham Phra-waterval

ls je zin hebt om het echte Thailand te ontdekken en weg te breken van de toeristische trekpleisters, is de Tham Phra-waterval echt iets voor jou. Deze waterval ligt in de Thaise provincie Bueng Kan en is enkel bereikbaar met de boot. Hij is vooral bekend bij de locals, dus veel toeristen zal je er niet tegenkomen. Het is de perfecte plaats om Thailand te beleven zoals de lokale bevolking dat doet.

Phu Thok

Nog een andere attractie in Bueng Kan is Phu Thok. Deze “eenzame berg” is volledig omringd door houten trappen en looppaden. Bovenaan de berg vind je Wat Phu Thok, een boeddhistische tempel, maar ook langs de flank van de berg tref je veel verborgen standbeelden. Daarenboven is het uitzicht op de top onbeschrijfelijk mooi.

De natuur en sfeer in Thailand zijn buitengewoon. Er is geen andere plaats op aarde die zo paradijselijk aanvoelt als Thailand.  

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!