Namibië is een prachtig land in het zuiden van Afrika. De officiële talen zijn er Afrikaans, Engels en vreemd genoeg ook Duits. Namibië grenst aan de Atlantische Oceaan en bestaat grotendeels uit woestijn. Staat dit land op jouw verlanglijstje met vakantiebestemmingen? Dan kan je hier alvast enkele bezienswaardigheden en activiteiten vinden.

In het zuidwesten van Namibië vind je het NamibRand natuurreservaat. Dit werd opgericht in 1984 en is een impressionante 2.150 vierkante kilometer groot. Het ligt middenin de Namibwoestijn en is onmisbaar voor de verzorging en instandhouding van dit gebied, zijn natuur en de dieren die er leven.

Zin in appeltaart? Dan moet je in het stadje Solitaire zijn. Op zich valt er niet veel te doen, maar je kunt er wel de beste appeltaart van heel Namibië eten. En dat is toch reden genoeg om daar een tussenstop te maken, niet?

Kolmanskop

Kolmanskop

Een redelijk ongewone, maar unieke activiteit is het bezoeken van de verlaten stad Kolmanskop. Die kwam tot stand toen er in de regio diamanten gevonden werden. Na de Eerste Wereldoorlog ging het echter niet zo goed in de diamantensector en in 1954 verlieten ook de laatste inwoners het dorp. Kolmanskop ligt in de woestijn waardoor de meeste huizen nu volledig bedolven zijn onder het zand. Het hele dorp heeft iets engs, maar toch is het zeker de moeite om het eens te gaan bezoeken en tussen de verlaten huizen te wandelen.

Nog zo’n ongewone plek de Geraamtekust of Skeleton Coast. Dit stuk kustlijn is zo’n 700 kilometer lang en je kunt er duizenden scheepswrakken vinden. Toen zeelieden hier vroeger uit hun zinkende boten raakten, stierven ze uiteindelijk toch omdat ze in het midden van de woestijn belandden. Vandaar de naam ‘Geraamtekust’. Verder spoelden er ook veel walvissen aan, waardoor het strand er na een tijd dus vol lag met skeletten.

Als je het niet erg vindt om iets vroeger uit je bed te komen, kun je één van de rode zandduinen in de Sossusvlei beklimmen en vanop de top de zon zien opkomen. Het zorgt sowieso voor een ‘once in a lifetime’- moment dat je nooit zult vergeten.

Warmwaterbronnen

De warmwaterbronnen van Ai-Ais zijn ook zeer speciaal. Volgens een legende werden deze ontdekt door een herder die enkele verloren gelopen schapen terug ging halen. De bronnen vormen een oase in een anders extreem droge regio. Het water hier is rijk aan chloride, fluoride en zwavel, wat het zeer goed maakt voor mensen die last hebben van reuma. Maar pas op, want Ai-Ais is gesloten van november tot maart!

Ook de stad Walvisbaai is zeker een bezoekje waard. Zo is er een lagune waar je flamingo’s kan spotten. Het water zit er vol vissen waardoor de beesten er gemakkelijk aan eten raken. Hierdoor kun je er op sommige momenten wel duizenden tegelijk spotten. Je zal er zowel gewone als kleine flamingo’s zien, voor elk wat wils!

Een van de bekendste toeristische plekken in Namibië is de Dodevlei. Dit is een witte kleivlakte tussen rode duinen van wel 300 tot 400 meter hoog. De vlakte staat vol dode bomen die ondertussen ongeveer 900 jaar oud zijn. Een apart zicht! Dit is zonder twijfel een unieke plek op deze planeet die je met je eigen ogen gezien moet hebben.

Speeltuin van de Reuzen

Spitzkoppe, Namibie

Ook de Speeltuin van de reuzen is een vreemde plek in het land. Het is een park in het zuiden van Namibië dat gevuld is met rotsformaties. Die zien er heel raar uit, net alsof een reus enkele rotsen op elkaar stapelde. Vandaar de naam dus. Verder kun je in het park ook nog door het Kokerboomwoud wandelen. Dit bos bevat zo’n 250 kokerbomen en is een nationaal monument in Namibië.

Een andere unieke rots is de Spitzkoppe, een gigantische granieten berg in het midden van een open vlakte. De berg is zo’n 1.784 meter hoog en bied je een ongelofelijk uitzicht over de Namibwoestijn. Vast en zeker de moeite waard om te beklimmen!

Namibië is overduidelijk een uniek en prachtig land waar veel te beleven valt. Ben jij volledig overtuigd om erheen te gaan? Dan kun je via deze link alvast je vakantie boeken. Veel reisplezier!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.