In het zuiden van Frankrijk ligt de stad Avignon. Deze stad draagt de bijnamen ‘Babylon aan de Rhône’ en ‘Provençaalse pausenstad’. Vroeger was het een verblijfplaats van de pausen. Rondom het historische centrum, welke sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vind je een hoge stadsmuur. Deze muur is maar liefst 4,2 kilometer lang en heeft zeven poorten. In de stad zijn veel gezellige pleintjes en tal van bezienswaardigheden. Wij zetten in deze blog een aantal leuke voor jou op een rij.

Prachtige brug

Pont St-Bénézet

Een indrukwekkend stukje bouwwerk is de Pont St-Bénézet; wereldwijd bekend door het liedje ‘Sur le Pont d’Avignon’. Voor de val van Avignon, in 1226, had deze brug een lengte van 900 meter en negentien prachtige bogen. Echter door de val werd een heel deel verwoest en bleven er nog maar vier bogen over. Een poging tot herbouwen is niet gelukt en vandaag de dag vind je op de brug de Chapelle St.-Nicolas.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Gezellig plein

Voor een leuk plein met veel cafés moet je op de Place de l’Horloge zijn. Het is er aangenaam vertoeven doordat het plein verkeersvrij is. Bovendien vind je hier het prachtige theater en het Hôtel de Ville (het stadhuis). Deze constructie uit de achttiende eeuw springt vooral in het oog door de laatgotische toren. Deze toren draagt de bijnaam Tour de Jacquemart vanwege het carillon in de toren. Het heeft twee bewegende figuren die alle uren slaan.

Hoogste punt

Een bezoek aan de Rocher des Doms staat garant voor een prachtig uitzicht. Hier is door de eerste volkeren de stad opgericht en het is het hoogste punt van Avignon. Boven op de rots kun je genieten van prachtige natuur. Er is een beeldschone tuin met vijvertjes en fraaie beelden. Op dit punt heb je uitzicht over de Rhônedelta en zie je onder andere de Mont Ventoux liggen.

Kunst en cultuur

Voor de museumliefhebber zijn er diverse mooie musea in Avignon. Voor decoratieve kunsten kun je naar het Musée Louis Vouland gaan. Hier vind je meubilair en schilderijen die dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw. In het Musée Calvet zie je vooral schilderkunst. Professor Claude Calvet heeft dit museum opgericht en liet na zijn dood zijn volledige collectie na voor een museum. Een onderdeel van dit museum is Musée Lapidaire. Hier kun je prachtige Griekse en Romeinse antieke beelden bekijken. En voor wie nog steeds niet genoeg heeft gezien, is er nog het Musée Angladon. Een klein museum, maar wel met schilderijen van bekende namen, zoals: Picasso, Monet en van Gogh.

Overnachten

In deze stad is dus genoeg te zien en te beleven. Het is daarom verstandig om in Avignon een hotel te boeken of in de buurt een overnachtingsplaats te zoeken. Zo heb je meerdere dagen de tijd om alle bezienswaardigheden te bekijken. Het vinden van een slaapplaats in de Provence kan in vakantieperiodes best lastig zijn. Zoek daarom iets in de buurt van Avignon of in de buurt van Arles en Aix-en-Provence. Dit zijn de steden met het grootste aanbod.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be