Kroatië is zeer geliefd bij vakantiegangers. Maar heb je het prachtige eiland Brac al eens bezocht? Het is het derde grootste eiland van Kroatië, en staat bekend om de glanzende witte steen. Deze steen werd onder andere gebruikt voor de bouw van het Paleis van Diocletianus in Split, maar ook voor de bouw van het Witte Huis in Washington. Naast de prachtige stranden is er van alles te doen op het eiland. Lees in deze blog een aantal leuke tips.

Windsurfen en snorkelen

Een bijzonder stuk natuur is het strand Zlatni Rat bij de stad Bol. Vanaf de kust strekt zich een kaap van keien de zee in, Romeinse ruïnes duiken op uit de pijnboombossen en op de achtergrond zie je het hoogste punt van de Adriatische eilanden: Vidova Gora. Deze plek is dan ook zeer geliefd bij zon-, strand- en zeeliefhebbers. Je kunt er uitermate goed windsurfen en snorkelen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een traditionele stad

Pier en haven van Supetar

De grootste stad op het eiland is Supetar. Omdat deze stad een beetje afsteekt tegen het verfijnde Bol zou je er niet veel van verwachten. Toch heeft ook Supetar veel te bieden. De stad is erg traditioneel en ademt een vriendelijke en ontspannen sfeer uit. Je zult er veel Kroatische families tegenkomen. De plek is namelijk minder populair bij internationale bezoekers. Toch is een bezoek zeker de moeite waard. In het centrum staat de imposante St. Peterskerk en je kunt er genieten van prachtige uitzichten. Je kijkt onder andere uit op het Kroatische vasteland, Split en de bergen erachter.

Steenhouwerijschool

Tijdens je verblijf op het eiland Brac kun je meteen een van de mooiste steden van Europa bezoeken: Pucisca. Langs de pittoreske kustlijn staan mooie historische gebouwen, van modernisering is hier geen sprake. Dit geeft een bijzondere sfeer aan de stad, die bovendien bekend is door de wereldberoemde steenhouwerijschool. Dat is niet zo vreemd als je denkt aan de bekende glanzend witte, lokale steen. Slechts 25 leerlingen worden per jaar geaccepteerd om de kunst van steenhouwerij te leren.

Musea

Dorp Skrip in Kroatië

Voor de museumliefhebber staat in het meest oudste en authentieke dorp Skrip, het museum van Brac. Hier leer je meer over het volk van Brac en de geschiedenis. Je vindt dit museum in de zestiende eeuwse toren van Radojkovic. Tevens is het erg leuk om het olijfoliemuseum te bezoeken. Je komt daar meer te weten over de olijfolie-industrie in deze streek. Er is veel informatie over de handel en de smaak van olijfolie, en het is mogelijk om ter plekke de bekroonde, plaatselijke olijfolie te kopen.

Hoe naar het eiland?

Wellicht vraag je je af hoe je op dit prachtige eiland kunt komen. Dit gaat vrij eenvoudig. Tussen de haven van Sumartin, deze ligt op Brac, en Makarska varen autoferry’s heen en weer. Bekijk van tevoren de vertrektijden en zorg dat je op tijd aanwezig bent. Vooral in de zomermaanden is het erg druk, met wachttijden van soms wel een paar uur.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be