Ben je inmiddels wel een beetje uitgekeken op de attractieparken in België en Nederland? Als je al vele malen in parken als de Efteling, Bobbejaanland, Walibi, Plopsaland of het Avonturenpark bent geweest dan ken je deze inmiddels uit je hoofd. Er is dan weinig aan om daar nog eens heen te gaan. Wat je misschien nog niet wist, is dat als je de Duitse grens oversteekt er een hele wereld van attractieparken voor je open gaat. Een van de leukste parken in Duitsland is toch wel het Europa Park.

Ligging

Europa Park ligt bij de grens tussen Frankrijk en Duitsland, zo’n 40 kilometer onder Straatsburg. Dit park kun je prima bezoeken tijdens een vakantie in de Elzas. Het biedt heel iets anders, dan waar de meeste mensen voor naar deze regio komen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het ontstaan van het park

Europa Park is gebouwd door de familie Mack. Deze familie had al een bedrijf sinds 1780, maar bouwt sinds 1921 achtbanen. Na de oorlog besloten zij dat de beste manier om hun producten tentoon te stellen zou zijn om zelf een attractiepark te openen. Dit park werd, nadat een andere locatie ongeschikt bleek te zijn, in het dorpje Rust gebouwd. In het park vind je nog steeds verwijzingen naar de familie en hier vind je ook het kantoor van Mack Media. Dit bedrijf maakt bijvoorbeeld beelden voor virtual reality attracties.

De gebieden

Het park heeft uiteraard niet zomaar zijn naam gekregen. Het Europa Park is opgedeeld in maar liefst 18 gebieden. 15 van deze gebieden hebben als thema een Europees land. Zo kan je hier uiteraard naar het gebied Duitsland, maar ook Rusland, Italië, Frankrijk, Nederland en Engeland hebben hun eigen gebieden. Er zijn dus nog meer gebieden die gebaseerd zijn op een Europees land, maar er zijn ook een ander soort themagebieden. Zo vind je in het Europa Park ook Avonturenland, Grimms Sprookjesbos en het Koninkrijk van de Minimoys.

Naast de themagebieden zijn er ook gethematiseerde hotels. Zo heb je hier het Bell Rock hotel in Engelse stijl, maar ook het Hotel Colosseo in Italiaanse stijl. Denk je dus dat je langer dan een dag nodig zal hebben om dit park volledig te kunnen ontdekken, dan kan je een kamer boeken in één van de vijf hotels, de camping of het Tipi-dorp.

De fantasiegebieden

Europa Park

Zoals je hebt gelezen zijn niet alle gebieden geïnspireerd door een Europees land. Er zijn ook enkele fantasiegebieden. Adventureland is een gebied met in het midden een meer. Daar rond omheen zijn verschillende wateractiviteiten te doen zoals een bootreis rond het meer. Er is ook een waterspeeltuin.

In Grimm’s betoverende bos zie je verhalen van de gebroeders Grimm. Je zal hier Hans en Grietje tegenkomen, maar ook de kikkerkoning. In het koninkrijk van de Minimoys krijg je het gevoel zelf in de wereld van deze films te zijn beland. Bloemen zijn hier torenhoog en insecten zijn net zo groot als de bezoekers.

Europa Park is zeker een bezoekje waard dus ga zelf eens kijken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be