Wandelliefhebbers trekken in de zomer massaal naar Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en verder. Bergtoppen, hutten, goed onderhouden wandelpaden en een prachtige natuur lokken een hoop actieve sporters. Personen die iets minder tijd hebben komen ook in België aan hun trekken. In de Vlaamse Ardennen kan men leuke, actieve daguitstappen organiseren. De Ardennen staan dan weer garant voor het echte werk. Iets verder van huis, in Luxemburg, kan men een zeer uitdagende route vinden. De trail meet 112 kilometer en is opgedeeld in 3 lussen van zo’n 40 kilometer. We spreken hier over het paradepaardje van het wandeltoerisme in Luxemburg: de Müllerthal Trail. Over het algemeen staat lus 2 gekend als de mooiste lus. Enkele jaren terug hebben wij deze lus gewandeld. Met meer dan 1000 hoogtemeters was het een pittige wandeling. Dit artikel richt zich dan ook op het mooiste deel van de tocht. Eventueel kan de volledige route op eigen tempo worden afgewandeld. In de buurt van de Müllerthal Trail kan men voldoende logeerplekjes vinden. Avonturiers kunnen er (wild)kamperen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Enkele tips bij lus 2 Müllerthal

  • Het is en blijft Luxemburg en het valt dan ook geenszins te vergelijken met Europese berglanden. Er loopt vaak in de buurt een gigantische weg. De bochtige weg is geliefd bij motorrijders en eigenaars van bolides. Echte rust kan men dus maar zelden ervaren. De bewoonde wereld is dus altijd vlakbij. Voor beginnende hikers is dit een geruststelling.
  • Naar Belgische normen is de natuurpracht er wel wonderschoon. Lus twee loopt via een hoop natuurlijke bezienswaardigheden. In de buurt kan men vaak kleine waterlopen opmerken en gigantische bossen.
  • Lus twee passeert enkele stadjes, maar verwacht geen massatoerisme. Voldoende proviand meenemen tijdens de trip raden we zeker aan. Men kan afdwalen van de route en winkeltjes opzoeken, maar op de route (enkel lus twee) kwam men eigenlijk niets noemenswaardig tegen. Een camping, cafeetjes en wat gesloten winkels in Berdorf, … Dat zal het zoal zijn.
  • De volledige lus 2 afwandelen neemt wel wat tijd in beslag. Reken op minimum 9 uur en dan spreken we nog over een stevig staptempo en weinig pauze. De wandeling, en zeker de hoogtemeters, niet onderschatten is de boodschap.

De streek rond de Mullerthal Trail wordt ook wel eens ‘Klein Zwitserland’ (of op zijn Frans: Petite Suisse) genoemd. Het legt de link met de prachtige Zwitserse natuur. Met zo’n bijnaam moet de streek wel wonderlijk zijn? Het is inderdaad een prachtige streek en de actieve reiziger komt er zeker aan hun trekken. Het is ook niet noodzakelijk om meteen een afstand van iets minder dan 40 kilometer te overbruggen. In de streek kan men ook perfect kleinere wandelingen afwerken. Wat ons betreft is de wandeling van Berdorf richting Echternach (of omgekeerd) het allermooiste deel van lus 2.

Een weekend Luxemburg dring zich dus aan. Enerzijds kan men er de prachtige natuur al wandelend, of per fiets, ontdekken, maar de regio heeft ook een hoop meer te bieden. Steden Vianden, Luxemburg stad en Trier liggen bijvoorbeeld niet ver. Zo kan men perfect cultuur, gastronomie en natuur verenigen tijdens één trip.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be