Rotterdam is een grote stad waar heel veel dingen te doen zijn, alleen moet je wel weten waar je moet zijn. Doordat de stad tijdens de oorlog compleet gebombardeerd werd, zijn er helaas veel oude gebouwen verdwenen. Vandaag de dag worden er nog steeds nieuwe gebouwen bijgebouwd, vooral omdat de stad steeds meer inwoners trekt. Toch zijn er veel leuke dingen te zien in de stad. Hier geven we je een aantal voorbeelden van populaire bezienswaardigheden.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Diergaarde Blijdorp

Of je nu 8 bent of 80, een dierentuin is altijd leuk voor jong en oud. In Rotterdam tref je het, want Blijdorp is een van de mooiste dierentuinen van Nederland. Je kunt van je bezoekje ook iets aparts maken door het volgen van een workshop of de activiteit Blijdorp By Night. Voor kinderen is deze dierentuin een geweldig uitstapje waar je je de hele dag kunt vermaken.

De Euromast

Wil je het hogerop zoeken en ben je van de culinaire hoogstandjes, dan is de Euromast zeker aan te raden. Op een hoogte van 96 meter kun je heerlijk eten of iets drinken. Maar de meeste mensen gaan naar het platform wat zich bevindt op 112 meter hoogte. Van hieruit kun je prachtige foto’s maken of even lekker uitwaaien. Je hebt hier een schitterend panoramisch uitzicht.

Als 112 meter nog niet hoog genoeg voor je is dan kun je zelfs nog hoger: naar 185 meter. Je leert daar meer over de stad in een ronddraaiend plateau. Super leuk als je op het puntje van je stoel zit te draaien. Voor iedere leeftijd is dit een geweldige ervaring om mee te maken.

Historische Delfshaven

Zoals veel mensen weten is Rotterdam de havenstad van Europa. Maar Rotterdam heeft ook een historische haven genaamd de Delfshaven. Door de bombardementen is dit het enige stukje geschiedenis wat je nog terug vindt in Rotterdam.

Er werd hier vroeger hard gewerkt in de jenever distillering en de haringvisserij. Tegenwoordig kun je er genieten van de antiekwinkeltjes, jenever café’s en eethuisjes. Bezoek dit unieke stukje Rotterdam zeker tijdens je trip.

De leukste wijk van Rotterdam: Katendrecht

Ben je de standaard bezienswaardigheden een beetje moe, dan is de oplossing om naar Katendrecht te gaan. Deze wijk in Rotterdam is hipper dan hip. Het is vandaag de dag een walhalla voor foodies, waar het vroeger een achterbuurt was waar veel prostituees zaten. Je kunt er lekker slenteren en neerploffen bij een van de vele restaurants of barretjes, maar ook winkelen is een genot om er te doen.

Kubuswoningen

Rotterdam kunst

Als je van architectonische hoogtepunten houdt moet je zeker even gaan kijken bij de kubuswoningen. Al 30 jaar zijn deze woningen een fenomeen in Rotterdam. De kubuswoningen worden normaal bewoond door inwoners van de stad, maar 1 woning is omgedoopt tot “Kijk Kubus” zodat je kunt zien hoe deze fraaie woningen er van binnen uitzien.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be