De Azoren is een vulkanische eilandengroep welke onderdeel zijn van Portugal. Het bestaat uit zeventien eilanden waarvan er slechts negen bewoond zijn. De totale oppervlakte is slechts 2.230 vierkante kilometer en er zijn 246.000 inwoners. Stuk voor stuk zij het prachtige eilanden en voor mensen die van de natuur houden is het een echte aanrader om een bezoekje te brengen aan één van deze eilanden. Je kunt hier namelijk prachtige wandelingen maken, zwemmen met wilde dolfijnen en op excursie om walvissen te spotten. Kortom, voldoende te beleven op de Azoren.

Waar liggen de Azoren?

Natuurlijk wel belangrijk om te weten waar de Azoren liggen. Zoals gezegd zijn de eilanden onderdeel van Portugal, maar toch liggen ze nog een stuk verwijderd van het vaste land. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en het dichtstbijzijnde stukje vasteland van Portugal ligt op zo’n 1.360 kilometer afstand. Je bent dus niet bepaald dicht bij het vasteland. Op het eiland São Miguel is er een vliegveld en een directe vlucht naar de eilanden duurt zo’n vier uur vanaf Brussel.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bezienswaardigheden

Nu zal je bijna denken dat er op zo’n kleine oppervlakte niet veel te zien is, maar dan heb je het toch goed mis. De uitgestrekte natuur zorgt voor een groot aanbod van mooie bezienswaardigheden waar je jouw ogen uit gaat kijken.

Angra do Heroísmo

Deze stad ligt op het eiland Terceira en het historisch centrum is sinds 1983 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De naam van de stad betekent ‘Baai van heldenmoed’ en deze naam kreeg het na de gevechten tegen de koning in 1828. Qua cultuur is het zeker de mooiste stad op heel de Azoren en kan dus zeker niet ontbreken als je een trip naar de eilandengroep maakt.

De bronnen van Furnas

De stad Furnas ligt op het eiland São Miguel en staat bekend om zijn warmtebronnen. Deze bronnen zitten vol met mineralen welke goed zouden werken tegen bijvoorbeeld reuma en luchtwegproblemen. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om even lekker te kuren in deze warmtebronnen.

Walvissen en dolfijnen spotten

Niet veel mensen zouden het je na kunnen zeggen als je zegt dat jij walvissen en dolfijnen in het wild hebt gespot. Deze unieke ervaring wil je dan ook zeker niet missen tijdens het bezoek aan de Azoren eilanden.

Ponta do Pico

Ponta do Pico is een slapende vulkaan op het eiland Pico. De top van deze vulkaan ligt op 2.351 meter boven zeespiegel en is tevens de hoogste berg van heel Portugal! De laatste uitbarsting van de vulkaan was in het jaar 1720, dus hier hoef je niet bang voor te zijn. Als je van een stevige wandeling/klim houdt, dan is dit zeker een aanrader. De tocht naar boven duurt voor de getrainde klimmer zo’n vier uur, dus houdt hier wel rekening mee. Eenmaal aan de top van de vulkaan heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be