SLA

SLA

Zin in gezond? Ga dan naar SLA. Want in SLA vind je alles wat gezond is, maar vooral érg lekker. Je vindt er, in tegenstelling tot wat de naam jou doet geloven, naast slaatjes ook sapjes, soep en gezonde snacks. SLA is de perfecte plaats voor een smulpartij zonder schuldgevoel!

Tip: SLA organiseert ook interessante workshops!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Westerstraat 34
1015 MK, Amsterdam
Web
http://ilovesla.com/
Aan de Amstel

Aan de Amstel

Een klein gezellig restaurant met max. 6 zitplaatsen dat wordt uitgebaat door Yvette. De eigenares schreef haar eigen kookboek ‘Home Made’. Hier kan je genieten van een kleine kaart die garant staat voor een eenvoudige en lekkere keuken.

Adres
Weesperzijde 42a
1091EE Amsterdam
Web
http://www.aan-de-amstel.nl/index.html
Le Garage

Le Garage

Le Garage is de place-to-be als je Bekende Nederlanders wil spotten. Het restaurant van de bekende chef Joop Braakhekke is namelijk een echte hotspot in Amsterdam. Gelukkig kun je er ook lekker eten, het restaurant had 7 jaar een ‘Bib Gourmand’-vermelding en werkt keihard om deze nu terug te krijgen.

Hier eten is een echte ervaring, maar dat vinden héél veel mensen, reserveren is dus een must.

Adres
Restaurant Le Garage
Ruysdaelstraat 54
1071 XE Amsterdam
Web
http://www.restaurantlegarage.nl/

Upstairs

Upstairs

Upstairs is het kleinste pannenkoekhuisje van Europa. Het is gevestigd op de 1e verdieping van een pand uit 1539. Het heeft slechts 4 tafels en aan het plafond hangen allemaal theepotten. Aan de muur vele portretten van de koninklijke familie. Via een steile Amsterdamse trap kom je in het restaurant. Je proeft er de lekkerste pannenkoeken die op ambachtelijke wijze gemaakt worden.

Adres
Pannenkoekhuis Upstairs
Grimburgwal 2 – 1 hoog
1012GA Amsterdam
tel 020 6265603
Web
http://www.upstairspannenkoeken.nl/nl/
Gartine

Gartine

Voor een heerlijk ontbijt, lekkere lunch of gezellige high tea kan je terecht bij Gartine in het hartje van de stad, in de Taksteeg. Alles wordt er huisgemaakt, en veel komt zelfs uit eigen moestuin. Authentieke streekproducten en heerlijke patisserie… Hier kan je even tot rust komen in het centrum van het hectische Amsterdam.

Adres
Gartine
Taksteeg 7
1012 PB Amsterdam
tel: 020 3204132
Web
http://gartine.nl/home
Dauphine

Dauphine

Een heel origineel decor om iets te gaan eten is het restaurant Dauphine, het gebouw was vroeger namelijk een Renaultgarage. Nu vind je hier een echt ruim en trendy restaurant, met een kosmopolitische kaart en uitstraling.

Zeker niet onbelangrijk in dit deel van Amsterdam: als gast van het restaurant kan je gratis parkeren in hun eigen ondergrondse parkeergarage.

Adres
Restaurant Dauphine
Prins Bernhardplein 175
1097 BL Amsterdam
Web
http://www.caferestaurantdauphine.nl
Elkaar

Elkaar

Klein restaurant aan het Alexanderplein waar je 7 op 7 kunt eten. De verzorgde gerechten worden opgediend door personeel met kennis van zaken en in een rustig en stijlvol kader. Hierdoor kreeg ‘Elkaar’ ook een vermelding in de Bib Gourmand.

Adres
Restaurant Elkaar
Alexanderplein 6
1018 CG Amsterdam
Web
http://www.etenbijelkaar.nl/
La Rive

La Rive

Restaurant La Rive bevindt zich onderin het Intercontinental Amstel Hotel en werd in 2008 bekroond met een Michelinster. Met uitzicht over de Amstel kun je hier in stijl dineren, het wordt dan ook gewaardeerd dat je je aan een bepaalde dresscode houdt. De keuken is Frans-Mediterraans, gericht op seizoensproducten en soms met een innovatieve Aziatische toets.

Adres
Restaurant La Rive
Professor Tulpplein 1
1018 GX Amsterdam
Web
http://www.restaurantlarive.com/
Ron Blaauw

Ron Blaauw

Wil je echt gastronomisch gaan eten in Amsterdam en mag dat dan ook iets kosten? Dan kun je terecht bij restaurant ‘Ron Blaauw’, 2 Michelinsterren en een quotering van 16/20 in de Gault Millau. Aanraders zijn de steak tartaar, oesters en scheermes met kreeft. Reserveren is uiteraard gewenst.

Adres
Restaurant Ron Blaauw
Sophialaan 55
1075 Amsterdam
Web
http://www.ronblaauw.nl/

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be