Barbecue Tiergarten

Barbecue Tiergarten

Wanneer de warme temperaturen en de zonnige dagen terugkeren naar Berlijn, verschijnen de barbecues ook terug in verschillende parken.
Neem op een zomerse dag eens de tijd om een wandelingetje te maken door Tiergarten, de barbecuegeur zal je zo tegemoet komen. Overal zal je mensen gezellig zien picknicken of barbecuen.
Genoeg van restauranteten? Dan is het echt aan te raden om dit ook te doen. Heerlijk!

Adres
Berlin-Tiergarten
Berlijn
Lutter & Wegner

Lutter & Wegner

Als je de typische traditionele Duitse keuken wilt proeven dan ben je bij Lutter & Wegner aan het juiste adres. Hun Wiener Snitzel bijvoorbeeld werd als de beste snitzel buiten Wenen verkozen door de New York Times. De gerechten kunnen begeleid worden door een wijntje uit hun goede wijnkelder of door een grote frisse Duitse pint uiteraard.

Adres
Restaurant Lutter & Wegner
Charlottenstrasse 56
10117 Berlin
Web
http://www.l-w-berlin.de/
Curry 36

Curry 36

Dit is niet de plaats voor hoogstaande gastronomie, maar geef toe, af en toe hebben we allemaal zin in wat vettige fastfood. Dan kun je in Berlijn op geen betere plaats zijn dan Curry 36, waar de enige echte Duitse curryworst aan het venster wordt verkocht. De lange wachtrijen moet je er soms bijnemen.

Adres
Curry 36
Mehringdamm 36
10961 Berlin
Web
http://www.curry36.de

Facil

Facil

Restaurant Facil in het Hotel Mandala valt bij het binnenkomen meteen al op door zijn uitgepuurde architectuur en inrichting. Gelukkig is het eten van dezelfde kwaliteit hier, chef Michael Kempf mocht namelijk al 2** Michelin sterren ontvangen. Als je het betaalbaar wilt houden is de lunch zeker een goede optie (voor een 2-gangen lunch betaal je ongeveer 35 euro).

Adres
Restaurant Facil
Potsdamer Strasse 3
10785 Berlin
Web
http://www.facil-berlin.de
Henne

Henne

Veel simpeler kan een concept voor een restaurant niet zijn: je noemt het ‘Kip’ en je serveert… kip. Authentieke maar kwalitatieve keuken zonder verrassingen in een kader die dezelfde omschrijving verdient. Probeer in de zomer een plaatsje op het terras te bemachtigen, reserveren is sowieso altijd aangeraden.

Adres
Restaurant Henne
Leuschnerdamm 25
10999 Berlin
Web
http://www.henne-berlin.de/
Margaux

Margaux

Aan de magnifieke boulevard Unter den Linden vind je restaurant Margaux van de Berlijnse topkok Michael Hoffmann. Hij staat bekend om zijn creatieve interpretaties van de klassieke Franse keuken en mag dan ook terecht pronken met een Michelinster. Niet goedkoop maar een aanrader voor de gastronomen!

Adres
Restaurant Margaux
Unter den Linden 78
10117 Berlin
Web
http://www.margaux-berlin.de/
Shiro i Shiro

Shiro i Shiro

Exclusief en hypertrendy, zo kun je zowel het interieur als het eten bij Shiro i Shiro omschrijven. Een combinatie van het beste uit Azië en Europa zorgt voor echt vernieuwende fusiongerechten op je bord. Een boeiende ervaring die je niet snel zult vergeten en daar doen we het toch voor…

Adres
Shiro i Shiro
Schiffbauerdamm 11
10117 Berlin
Web
http://www.shiroishiro.com/