Parfumhuis 4711

Parfumhuis 4711

4711 is de bekendste winkel in Keulen. Hier koop je de wereldberoemde eau de Cologne en maak je kennis met de geschiedenis van het reukwater. Het hoogtepunt van een bezoek zijn de workshops waar je je eigen geuren kunt samenstellen.

Adres
Glockengasse 4
50667 Keulen
Globetrotter

Globetrotter

Een bezoek aan Globetrotter staat voor elke avonturier bovenaan zijn must-do lijst. Deze unieke outdoor winkel bestaat uit maar liefst 4 verdiepingen boordevol sportartikelen en kampeerspullen. Test zelf het kampeermateriaal en maak een rondje met de kano in de winkel! Honger gekregen? Binnenin het complex geniet je van een hapje en een drankje in een modern restaurant.

Adres
Richmodstraße 10
50667 Köln
Web
http://https://www.globetrotter.de/filialen/koeln/filiale-koeln/
Engelelf

Engelelf

Ben je op zoek naar een uniek souvenir? Dan moet je zeker eens bij Engelelf binnen wippen. Of je nu op zoek bent naar designmeubilair of originele gadgets, hier vind je het allemaal.

Adres
Engelbertstraße 11
50674 Köln
Web
http://www.engelelf.de

Hürt park

Hürt park

Shopaholics, opgelet! Hürt park is een groots overdekt winkelcentrum met maar liefst 150 verschillende winkels. Van grote merken tot modieuze designshops, elke vrouw haalt hier haar hart op. Mannen, jullie zijn gewaarschuwd!

Adres
Hürth Park B110
50354 Hürth
Web
http://www.huerth-park.de
Friesenviertel

Friesenviertel

Viertel verwijst naar de vierhoek die de Pfeil Strasse, de Mittel Strasse, de Ehren Strasse en de Breite Strasse vormen. Deze buurt was vroeger gekend als het glazen straatje van Keulen. Vandaag is dit echter anders, in deze wijk vind je trendy designershops en hippe boetieks, de één exclusiever dan de andere. Je kan in deze wijk ook terecht voor een leuk hotelletje of een lekker restaurant. Breng dus zeker een bezoekje aan het Friesenviertel om wat afwisseling te hebben tijdens het shoppen

Adres
Mittelstraße 29
50672 Köln
Hohe Strasse en Schildergasse

Hohe Strasse en Schildergasse

De hoofdwinkelstraten van Keulen zijn de Hohe Strasse en de Schildergasse. Beide straten zijn volledig verkeersvrij en vormen dus een waar paradijs voor de echte shopaholic. Deze hoofdwinkelstraten bevatten alle grote winkelketens maar je vindt er ook enkele kleine boetieks. De Hohe Strasse start bij de Dom van Keulen en loopt zo ongeveer één kilometer richting het zuiden. De Schildergasse kruist de Hohe Strasse en loopt zo door tot de Neumarkt.

Adres
Hohe Straße 126
50667 Köln