Malta is misschien maar een klein eiland, toch mag je deze bestemming zeker niet onderschatten. Valletta is niet voor niets Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Er valt dus heel wat te beleven op het eiland en zustereilanden Gozo en Comino.

De hoofdstad Valletta is absoluut niet groot, het is zelfs de kleinste van Europa, en je kan ze dus best te voet verkennen. De meeste trekpleisters liggen in de buurt van de Republic Street, dus veel kilometers hoef je niet af te leggen. Zo heb je er de kathedraal van Sint-Jansco, het paleis en het fort van Sint-Elmo. Op elke hoek kom je wel een historische bezienswaardigheid tegen, van standbeelden tot fonteinen en wapenschilden. Ook de Upper Barrakka Gardens mag je zeker niet overslaan. Deze schitterende tuin ligt bovenop de vestigingsmuren en daardoor heb je een ongeëvenaard zicht op de stad.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Je vindt in Valletta een mix van Romeinse, Arabische en Engelse invloeden. Dat zie je bijvoorbeeld aan het feit dat de Maltezen ook links op de baan rijden. Bovendien heeft de kleine stad ook een zeer rijke geschiedenis. Laat je dus door een gids meenemen op een tocht door de tijd en ontdek de rol van Malta tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wat valt er te zien op Malta?

Malta

Op 8 maart 2017 verdween op het Maltese eilandje Gozo de bekende toeristische trekpleister ‘Het Blauwe Raam’. De prachtige boog die ook te zien is in Game of Thrones bezweek en verdween volledig in de zee. Jammer voor de vele reislustigen die deze locatie op hun bucketlist hadden staan. Maar niet getreurd, er is nog veel meer te zien.

Wie bijvoorbeeld het mooiste water ter wereld wil aanschouwen, trekt naar de Blue Lagoon op het eiland Comino. Omdat het licht van de zon het water in verschillende kleuren breekt, krijgt het de prachtige kleur cyaan. ’s Ochtends of in de late avond kan je dit prachtige fenomeen rustig bewonderen. Comino is volledig autovrij, maar gelukkig is het ook niet zo groot.

Strandvakantie op Malta

Ook wie op zoek is naar een strand  om de dag op door te brengen, heeft een ruime keuze. Op Malta heb je stranden in alle soorten, van rotsachtig tot idyllisch, van lagunes tot binnenmeren en het open water. Het populairste strand is ongetwijfeld Mellieha Bay, terwijl het op Paradise Bay een heel stuk kalmer is. Maar ga vooral eens zelf op verkenning, want de vele eilandjes rond Malta verbergen verschillende kleine strandjes, elk minstens even mooi. Wist je trouwens dat je Malta perfect met de fiets kan verkennen? De laatste jaren werd er bijna 1.000 kilometer aan fietspaden aangelegd. Zo kan je je makkelijk van het ene strandje naar het andere verplaatsen.

We durven er geld op te zetten dat jij nog niet wist dat Malta zo mooi was. Als je nu zelf zin gekregen hebt om de eilandjes te gaan verkennen, boek dan snel je reis.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be