Peru, het land van de Inca’s, Machu Picchu en ceviche. Plan je een trip naar dit prachtige land? Bekijk dan zeker deze zeven onvergetelijke bezienswaardigheden en activiteiten. Handig om je reis voor te bereiden, of om je een beter idee geven over dit prachtige land.

Vlieg over de Nazcalijnen

De Nazcalijnen zijn tekeningen in het zand die vermoedelijk tussen 200 voor en 900 na Christus gemaakt werden. Er zijn afbeeldingen van dieren, geometrische vormen, en nog veel meer. Dankzij het klimaat in de regio bleven de Nazcalijnen zeer goed bewaard, waardoor je ze nu dus nog steeds kunt bezichtigen. Sinds 1994 is deze plaats trouwens opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Alle kleuren van de regenboog

Diep in het Andesgebergte vind je de Vinicunca of ook wel Rainbow Mountain genoemd. Deze berg lijkt wel geschilderd in zeven verschillende kleuren. Die zijn tot stand gekomen door de verschillende mineralen die in de grond zitten. Buiten het prachtige uitzicht kun je er alpaca’s en soms zelfs vicuña’s (verre neefjes van de alpaca) bewonderen. Deze berg is wel enkel te voet of per paard bereikbaar, dus dit zal misschien niet op ieders lijstje passen.

Een adrenalinekick in Huacachina

Zandborden is een beetje zoals snowboarden, maar dan van een zandheuvel. Voor de ultieme ervaring in deze sport moet je in Huacachina zijn, een oase middenin de woestijn. Het is een zeer populaire trekpleister voor toeristen, maar dat heeft geen effect op het plezier dat je er zal beleven. Nadat je een serieuze inspanning geleverd hebt om de top van een van de zandbergen te bereiken, volgt de ontlading: zalig naar beneden zoeven. Gesloten schoenen en een lange broek zijn aangeraden aangezien het zand zeer warm kan zijn.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Terug in de tijd in Chan Chan

Chan Chan, Peru

Chan Chan is een archeologische zone in de Peruaanse regio La Libertad. De site is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt er de ruïnes van negen verschillende paleizen uit de jaren 850 tot 1470. Enkel het Tschudi-paleis is nog te bezoeken, want van de andere acht is er helaas weinig overgebleven. Toch is dit zeker een bezoek waard!

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Handgemaakte eilanden op het Titicacameer

Titicaca, Peru

De Uroseilanden zijn kunstmatige eilanden middenin het Titicacameer gemaakt door het Urosvolk, een stam die al ouder is dan de Inca’s. Deze kwamen tot stand toen de Uros de Inca’s probeerden te ontvluchten. Ze woven riet in elkaar en gebruikten de wortels als onderlaag om de eilanden te doen drijven. Tegenwoordig leven hier slechts een honderdtal mensen, maar toch is het een plaats waar je zeker moet geweest zijn. De eilanden moeten trouwens elke dag onderhouden worden. De wortels die alles doen drijven, rotten namelijk, waardoor er dus constant nieuwe lagen aangebracht moeten worden.

Beleef het Amazonewoud in z’n puurste vorm

Het Amazonewoud strekt zich over meer dan de helft van Peru uit, maar toch leeft hier slechts vijf procent van de bevolking. Het grootste deel daarvan maakt deel uit van inheemse stammen zoals de Aguaruna en de Urarina. Hierdoor is het woud grotendeels intact gebleven. Zo leeft in Peru bijvoorbeeld het grootste aantal soorten vogels ter wereld. Het Amazonewoud is één van de meest diverse plaatsen op aarde als het op biodiversiteit aankomt. En het is er natuurlijk ook onbeschrijfelijk mooi. Toch lijdt het woud helaas onder de gevolgen van illegale boomkap, goudmijnen en olieontginning.

De sarcofagen van Karajia

In de provincie Luya vind je de archeologische site Karajia. Hoog op de wand van een rots staan daar zeven sarcofagen. Vroeger waren het er acht, maar tijdens een aardbeving in 1928 is er één naar beneden gevallen. De sarcofagen staan op een hoogte van ongeveer tweehonderd meter, maar dankzij een wandelpad kun je tegenwoordig tot vierentwintig meter onder de beelden wandelen. Via koolstofdatering kwam men te weten dat de doodskisten rond 1460 gemaakt werden. Het feit dat deze sarcofagen zo goed als niet bereikbaar zijn en dat de grootste zo’n tweeënhalve meter telt, maakt alles nog spectaculairder.

Peru is een zeer divers land op vlak van natuur, klimaat en cultuur. Er is zoveel te doen, echt voor elk wat wils. Boek nu je reis en ontdek het met je eigen ogen.

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!