Warschau is de hoofdstad van Polen en is meteen ook de grootste stad van het land. De stad is opgesplitst in 2 delen door de Wisłarivier die er doorheen loopt. Zo heb je links het centrum en rechts de wijk Praga.

Warschau is uiteraard bij velen bekend als één van de steden die het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren kregen. De oprichting (en later ook vernietiging) van het joodse getto kostte meer dan 500.000 mensen het leven. Op de plaats van het voormalige getto kan je nu het POLIN, Museum voor de Geschiedenis van de Poolse Joden bezoeken.

Bezienswaardigheden

Binnenstad van Warschau, Polen

Fans van de Poolse componist Chopin stoppen best eens bij de Heilig Kruiskerk. In één van de kapellen staat namelijk een urn met het hart van de componist. De oudste zus van Chopin stal dat na z’n overlijden en smokkelde het in een pot met drank naar de Heilig Kruiskerk. Dit was op eigen verzoek van de componist. De rest van z’n lichaam ligt begraven op Père-Lachaise in Parijs. Het hart werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gestolen, maar werd nadien teruggegeven.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

De Stare Miasto is het historisch centrum van de stad. In 1939 werd dit deel zwaar beschadigd door luchtbombardementen en in 1944 werden ook de resterende gebouwen vernield. Na de oorlog werd de wijk echter herbouwd. Bij deze restauratie werd rekening gehouden met de originele staat van de gebouwen en werden zelfs zoveel mogelijk originele stenen gebruikt. De Stare Miasto staat sinds 1980 ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

In Warschau zijn veel verschillende paleizen te vinden, maar één van de mooiste is zonder twijfel het Wilanówpaleis. Dit stamt al uit de 16de eeuw en is sinds 1962 open voor het publiek. Het interieur is bijna te mooi om waar te zijn en ook het park errond is fantastisch.

Last van claustrofobie? Dan is dit huis niets voor jou. Keret House is namelijk met z’n 92 centimeter het smalste huis ter wereld. Het wordt momenteel bewoond door Etgar Keret en telt 2 verdiepingen. In deze kleine ruimte vind je een slaapkamer, een keuken, een badkamer en een woonkamer. De muren zijn gemaakt van een soort mat glas en er zijn ook 2 kleine raampjes. Etgat Keret beschouwd Keret House als een soort ode aan z’n familieleden die tijdens de Tweede Wereldoorlog stierven.

Bezoek deze stad en ontdek haar bewogen geschiedenis zelf. Hier kan je alvast je reis boeken.

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!