Natale di Roma

Natale di Roma

Op 21 april vieren de Romeinen Natale di Rome, ofwel de geboorte van Rome. De stichting van Rome door Romulus staat op deze dag volledig centraal. Doorheen de stad zijn op deze dag verschillende parades en spektakels te vinden. Bovendien zijn musea, sites en monumenten dan volledig gratis! Zoals het bij iedere feestdag hoort wordt de dag afgesloten met een heus vuurwerk.

Adres
Binnenstad Rome
Web
http://www.natalidiroma.it
Middernachtmis in de Sint-Pietersbasiliek

Middernachtmis in de Sint-Pietersbasiliek

Wie zich rond de kerstperiode in Rome bevindt, moet op kerstavond naar de jaarlijkse middernachtmis in de Sint-Pietersbasiliek gaan. Gelovigen van over heel de wereld komen dan naar Rome om de speech van de paus te kunnen meemaken. Zelf in de massa staan om dit speciaal moment mee te maken is onvergetelijk! Wees er wel op tijd bij want de tickets zijn snel uitverkocht!

Adres
Piazza San Pietro
Roma

Internationaal filmfestival van Rome

Internationaal filmfestival van Rome

Jaarlijks internationaal filmfestival dat telkens in oktober wordt georganiseerd sinds 2006. Bestaat uit vier vaste onderdelen: Official Selection, Extra (documentaires), Alice nella città (jeugdfilms) en Focus. De jury kent ieder jaar vier prijzen toe, de zogenaamde Marc’Aurelio’s. De locatie van het festival is het Auditorium Parco della Musica.

Adres
Viale Pietro de Coubertin 30
00196 Roma
Web
http://www.romacinemafest.it/
Marathon van Rome

Marathon van Rome

Wordt jaarlijks gelopen in maart en leidt de deelnemers langs tal van historische bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, de Sint-Pieterskerk en de Trevifontein.

Reizen mag weer, maar waar naartoe?
Ontvang inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet.
Ja, verstuur mij inspirerende reistips via email!

Adres
Start & Finish
Via dei Fori Imperiali
Roma
Web
http://www.maratonadiroma.it

Vond je dit interessant? Abonneer je nu op de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang meer inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet → Ontdek het hier!

GRATIS reisgids ontvangen? Kies uit deze 20 citytrip bestemmingen