Ga jij binnenkort naar Zuid-Afrika? Dan vind je hier de ultieme checklist voor jouw reis. Want sommige dingen mag je echt niet vergeten.

1. De juiste vaccinaties

Inentingen zijn nu niet meteen het leukste item op deze lijst, en je kan ze ook helemaal niet meenemen, maar toch heb je ze nodig. Telkens als je op reis gaat naar een ver land, check je best eerst bij je huisarts welke inentingen je nodig hebt. Zo ben je op de hoogte van de mogelijke ziektes en kun je er ook beter voor uitkijken. Er vliegen bijvoorbeeld nog steeds besmette muggen rond in Zuid-Afrika. En malaria is niet meteen het leukste souvenir om mee naar huis te nemen, toch? Ook vaccinaties tegen DTP en hepatitis A worden aangeraden. Voor up-to-date informatie voor je reis naar Zuid-Afrika kun je steeds hier terecht.

Deze nazomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Bebsy.be (Bebsy.nl), Prijsvrij.be en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

2. Malariapillen zorgen voor extra bescherming

Deze pillen horen wat bij het vorige item op de lijst, dus vergeet ze zeker niet in te pakken! Buiten inentingen moet malaria ook met medicatie bestreden (of beter: vermeden) worden. Tijdens je reis neem je elke ochtend één pilletje, zo ben je volledig tegen de ziekte beschermd. Je start al één dag voor je in Zuid-Afrika aankomt en neemt de pillen tot ongeveer een week nadat je het land verlaat.

3. De medicatie die je gewend bent

Naast je malariapillen is het aangeraden om ook nog wat standaard medicatie mee te nemen. Zo ben je snel geholpen wanneer er reiskwaaltjes beginnen op te duiken. In een vreemd land is het daarnaast ook niet altijd even makkelijk om aan de juiste medicatie te geraken, dus je eigen Dafalgan kan er nog goed van pas komen!

4. Ook een muggennet is cruciaal

Again, malaria is geen lachertje.

5. Zeer belangrijk: een zonnebril

Dit item is redelijk logisch, maar toch … In Zuid-Afrika zal je zonder zonnebril niet ver komen. Steek hem dus maar meteen in je koffer, voordat je hem vergeet. Hoe kan je anders van dit adembenemende land genieten?

6. Zonnecrème, veel zonnecrème

Zuid Afrika

Met hoge temperaturen en blakende zon, kun je wel wat zonnecrème gebruiken. Neem ook gerust een wat hogere factor dan normaal mee. Factor 50 biedt je sowieso genoeg bescherming.

7. Niet te vergeten: de basics

De dingen die je normaal meeneemt op reis, moeten nu uiteraard ook gewoon in je koffer. Een pyjama, proper ondergoed en kousen kunnen dus zeker niet ontbreken. Ook een tandenborstel kan handig zijn om bij te hebben.

8. Wat warmere kledij

Je verwacht het misschien niet meteen, maar in Zuid-Afrika kan het ook fris zijn. Vooral ’s nachts zakken de temperaturen er soms serieus. Vermijd een domper op je vakantie en neem dus ook wat warmere kledij mee. Met je trui en lange broek kun je dan extra genieten van de mooie Zuid-Afrikaanse avonden.

9. Gemakkelijke schoenen

Je sandalen mag je uiteraard ook meenemen, maar voor een wandeling in de Zuid-Afrikaanse natuur zijn degelijke schoenen toch aangeraden. In de struiken schuilen namelijk soms slangen of schorpioenen. Bescherm die teentjes dus maar!

10. Een degelijke rugzak

Wilde dieren in Zuid Afrika

Zuid-Afrika is hét land om avontuur te beleven. En bij het woord avontuur komt ook meteen het woord behendigheid naar boven. Een degelijke rugzak is in elk geval handiger om mee te nemen dan een handtas. Je gooit hem op je rug en voor de rest hoef je je geen zorgen meer te maken. Voor uitstappen in de stad waarbij je niet veel nodig hebt, kan een heuptasje ook van pas komen.

11. Iets om foto’s mee te maken

Of het nu met de camera van je iPhone of met een gigantische reflexcamera is, in Zuid-Afrika zal je niet kunnen weerstaan aan de prachtige natuur. Van de big five tot Boulder Beach, sommige dingen moet je gewoon vereeuwigen. Er is niets leuker dan na je reis alle foto’s te bekijken, dus trek er maar op los.

12. Water

Door de huidige situatie in Zuid-Afrika is het goed om de gaten in je valies op te vullen met flesjes water. In Zuid-Afrika is het momenteel zeer droog. Er is de laatste tijd niet veel regen gevallen, waardoor het water stilaan op raakt. Wees dus tijdens je vakantie ook zuinig met het water dat je verbruikt. Wie te veel water verspilt, kan daar trouwens een boete voor krijgen. Oppassen geblazen!

Voila, nu ben je volledig klaar om het mooie Zuid-Afrika te gaan verkennen. Veel plezier!


TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze nazomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Bebsy.be (Bebsy.nl), Prijsvrij.be en TUI.be