Thailand. Oh, wat is het er mooi. Heb jij zin om eens in dit prachtige land te vertoeven? Maar heb je nog geen idee wat er allemaal in je koffer moet? Hier lees je wat je zeker niet mag vergeten. Vul je koffer snel en rep je naar de luchthaven! Je moest al weg zijn.

Standaard, maar toch noodzakelijk

Zonnecrème. Geloof ons, zonnecrème heb je zeker nodig. Als je één keer niet genoeg smeert, heb je ’t sowieso zitten. Dan ben je voor de rest van je vakantie zo rood als een tomaat. En afhankelijk van hoe rood precies, kan dat ook nog eens serieus pijn doen.

Ook ondergoed neem je best mee. Ondergoed is zo’n ding dat standaard op je lijstje staat, maar soms slaag je er toch in om het te vergeten. Gelukkig zijn er in Thailand veel goedkope kledingwinkels, maar als je dan op zondag opeens nieuw ondergoed nodig hebt … Toch maar beter meteen in de valies stoppen dus!

Wat “andere” kledij

Natuur in Thailand

Aangepaste kledij. Dat geldt vooral voor vrouwen. Thailand is een overwegend boeddhistisch land, dus is het aangeraden om je daarop voor te bereiden. Overal waar je gaat, kom je prachtige tempels tegen. En als vrouw mag je daar nu eenmaal niet binnen als je geen gepaste kledij draagt. Met “gepaste kledij” bedoelen we eigenlijk gewoon geen blote schouders of benen. Een korte broek is op sommige plaatsen wel toegestaan, maar niet overal. Hoe los je dat op? Als je niet de hele dag met een lange broek wil rondlopen, kun je ook gewoon een sjaal meenemen. Die bind je dan rond je schouders en klaar is kees.

Buiten aangepaste kledij is ook zwemkledij leuk om mee te hebben. In Thailand zijn er opportuniteiten genoeg om even in een rivier, vijver of onder een waterval te springen. Of om gewoon te zonnen natuurlijk. Doe die kleren dan snel uit en geniet van de zon in je bikini of zwembroek. Hoe ga je anders bruinen?

Wandelschoenen. In Thailand is er zo veel prachtige natuur dat je constant zal willen wandelen. De wegen en paden zijn er echter niet altijd in perfecte staat, dus kunnen degelijke wandelschoenen wel van pas komen. Op teenslippers door een bos lopen, is niet meteen de beste zet. Vermijd dus omgeslagen voeten of rare beten en zorg voor goeie schoenen.

Een regenjas of paraplu zal je ook kunnen gebruiken. Afhankelijk van wanneer je naar Thailand gaat, zit je misschien in het regenseizoen. Dan regent het er elke dag meerdere malen. Desondanks blijft het er wel écht warm en tussen de buien door schijnt de zon meestal ook. Laat de regen je dus zeker niet stoppen om naar Thailand te gaan. Want  reizen naar Thailand is tijdens het regenseizoen veel goedkoper dan in het droge seizoen!

Vanalles en nog wat

Prachtig uitzicht in Thailand

Een deftige rugzak is ook altijd handig. Zoals hierboven al vermeld stond, zal je je vaak in een bos of op een wandelpad bevinden. Op zulke momenten is een zak die constant valt of tegentrekt niet het leukste om mee te hebben. Met een degelijke rugzak heb je een heel stuk minder last. Je hebt je handen vrij én in zo’n rugzak geraakt meestal redelijk wat.

Een muggennet is geen must, maar kan wel handig zijn. Afhankelijk van hoeveel je van beestjes houdt, kun je er één in je koffer meenemen. In Thailand is het namelijk zo dat er vaak reptielen of andere beestjes in je kamer of badkamer binnendringen. Aangezien Thaise mensen een volledig andere manier van wonen en leven hebben, kan het dus al eens zijn dat je ’s nachts wakker gehouden wordt door een ongewenste gast in je kamer. Met een muggennet slaap je rustig de nacht door.

Heb je al deze dingen al in je koffer zitten? Ja? Dan is ’t goed, dan ben je volledig klaar om van je welverdiende vakantie te genieten. Nog één tip: vergeet zeker niet te checken of je op ’t einde van je vakantie ook alles weer mee naar huis hebt.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.