In het zuiden van Frankrijk ligt aan de Middellandse Zee het prachtige moerasgebied de Camargue. Sinds 1970 is het officieel bestempeld als regionaal natuurpark en het gebied beslaat de hele Rhônedelta. Maar wat is er allemaal te beleven?

Natuur

Het feit dat de Camargue een natuurpark is verraadt het al: natuurliefhebbers kunnen hier volop genieten. Het gebied bestaat uit verschillende soorten landschappen. Zo kun je hier onder andere zoutvlakten, rijstvelden, moerassen en de zeedijk zien.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De regio staat vooral bekend om de wilde dieren die er leven, namelijk de beroemde witte Camargue paarden, de flamingo’s en zwarte stieren. Ook leven er meer dan 400 vogelsoorten. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Parc Ornithologique du Pont-de-Gau. Verder kun je de flora en fauna van de Camargue te voet, op de fiets of mountainbike of op de rug van een Camargue paard verkennen.

Cultuur

De Camargue heeft ook een rijke historie, waar je meer over kunt leren in het Musée Camarguais. Dit museum laat de ontwikkeling van de regio zien vanaf het ontstaan van de Rhônedelta en eindigt met een wandeling van 3,5 kilometer langs irrigatiekanalen, vruchtbare grond en moeraslandschap.

Voor een meer persoonlijke kijk in het leven van de rijke bevolking van de Camargue in de 19e eeuw is een bezoek aan Château d’Avignon de moeite waard, gelegen in Saintes-Maires-de-la-Mer. Bezoekers kunnen niet alleen het prachtige meubilair en wandtapijten bewonderen maar kunnen ook zien hoe de organisatie van de bedienden was in die tijd.

Ben je meer geïnteresseerd in de rijstbouw in de regio? Dan is het Musée du Riz een aanrader. Gelegen middenin de uitgestrekte rijstvelden in het hart van de Camargue, dit museum is volledig gericht op de verschillende rijstsoorten, de gebruiksvoorwerpen die daarbij komen kijken en de lokale natuur.

Lokale tradities

Wil je je helemaal onderdompelen in de lokale cultuur? Bezoek dan een van de lokale feesten en evenementen. Deze worden voornamelijk in de zomer (mei tot en met september) georganiseerd. Zo kun je naar La Course Camarguaise in onder andere de Arena’s van Nîmes en Arles. Deze grote stierengevechten gaan gepaard met uitgebreide feesten en worden ook veel bezocht door de lokale bevolking.

Ook zijn Les Joutes Nautiques de moeite van het bezoeken waard. Deze worden van juni tot september georganiseerd, vooral in de omgeving van Étang de Thau. Deelnemers bevinden zich op speciale boten en proberen elkaar met stokken het water in te krijgen.

Als je geïnteresseerd bent in de verschillende lokale tradities is het slim om bij een bezoek aan de Camargue ook lokale toeristische organisaties te bezoeken. Zij hebben altijd de meest recente informatie met betrekking tot de lokale feesten en evenementen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be