Florence (Firenze) wordt elk jaar druk bezocht, en dat is zeker niet zonder reden. De vele bezienswaardigheden en rijke geschiedenis van de stad en het land zijn zeer aantrekkelijk. Ook is het vaak relatief goedkoop om vanuit België richting Florence te vliegen. Omdat er zoveel dingen te zien zijn, is het moeilijk om alles op te noemen. We hebben dus een korte samenvatting gemaakt om je alvast op weg te helpen. Stel, je blijft maar 1 of 2 dagen in de stad, dan zouden deze zeker op je lijstje moeten staan.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De kathedraal van Florence

De Italiaanse naam voor deze kathedraal is ‘Cattedrale di Santa Maria del Fiore’, best een mond vol. Daarom wordt het ook wel de Duomo (dom) genoemd. Het is één van de dominerende symbolen van de stad, en ook nog eens de op drie na grootste kathedraal van Europa. De Cattedrale di Santa Maria del Fiore staat midden in het historisch centrum van Florence, en is dus niet te missen. Er tegenover vind je het Baptisterium.

In de 13e werd besloten dat de oude kathedraal, de Santa Reparata, vervangen moest worden door een grotere. Dit was vooral omdat de stad zeer belangrijk en machtig was, en daar hoort natuurlijk een prachtige en grote kathedraal bij.

Arnolfo di Cambio heeft het nieuwe gebouw ontworpen, met als doel de kathedralen van Siena en Pisa te overtreffen.

Florence

Palazzo Vecchio

Dit Paleis was honderden jaren lang het meest belangrijke gouvernementale gebouw van de stad. Ook nu is het nog een zeer bekende bezienswaardigheid. Er is nu een museum gevestigd in het gebouw waar je werken kunt bewonderen van onder andere Donatello, Mantegna en Pontormo. Het is dan wel geen enorm groot museum, maar wel zeker een bezoek waard. Je kunt er ook het dodenmasker van Dante bewonderen, alleen daarom is het al een interessant idee om hier naartoe te komen. Een replica van de zeer bekende David van Michelangelo staat voor het Palazzo Vecchio.

De Ponte Vecchio

Dit is misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden in Florence. Menig toerist heeft deze zeer aparte brug al bezocht. Er zijn nu nog steeds veel winkeltjes te vinden, al zijn deze stukken schoner en netter dan vroeger. In 1539 werd het namelijk verboden voor slagers en leerlooiers om hier te werken en verkopen. Het was namelijk geen schone boel door deze ambachten. De werkplaatsen en winkeltjes werden daarna gebruikt door onder andere edelsmeden. Tegenwoordig kun je er vooral juweliers vinden.

In 1565 werd er opdracht gegeven tot de bouw van een speciale gang die over de brug liep. Zo kon de de’ Medici familie zich over de brug verplaatsen, van het Palazzo Vecchio tot het Palazzo Pitti, zonder zich te hoeven mengen met het ‘normale’ volk. Het is zeker leuk om een bezoek aan de Palazzo Vecchio te combineren met een wandeling over de Ponte Vecchio.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be