In Tallinn heb je de mogelijkheid om daadwerkelijk een typisch en klassieke avond voor mannen te hebben. Je hoeft er niet eens erg diep voor in de buidel te tasten, want hoe meer je richting het Oosten van Europa gaat, hoe goedkoper het wordt. Dus voor een authentieke avond met whiskey en sigaren ben je in Tallinn aan het juiste adres, vooral met onderstaande plekken. Deze stad is dan ook perfect voor een vrijgezellenfeest, of een weekendje weg met vrienden of collega’s.

Een bodem leggen bij The Able Butcher

Als je dan toch wil beginnen aan een avond met whiskey en sigaren, dan is het handig om een goede bodem te leggen. Wat is er dan eigenlijk beter dan een van de beste steakhouses in Tallinn, namelijk The Able Butcher? Op het menu is er voor ieder budget en smaak wel wat te vinden aan vleesgerechten. Bovendien heeft The Able Butcher een redelijke kaart met wijn, cognac en uiteraard: whiskey.

The Highlander

Een typische naam voor een Schotse kroeg. Hoewel je voor een echte whisky beleving misschien naar Schotland zou moeten gaan, halen ze in Estland met The Highlander, Schotland gewoon naar henzelf toe. Je kunt er ook terecht voor typisch Schots eten, zoals worst, schotse eieren en zelfs een gefrituurde mars (kijk uit, want die valt nogal zwaar op de maag!). The Highlander biedt ook de rijkste variatie aan Schotse bieren en whisky die nergens anders in Estland te vinden is, met als puntje op de ijsberg dat er regelmatig live muziek is.

The Oak Lounge

Een tweede adres, waar je voor zowel whisky als sigaren terecht kunt, is The Oak Lounge. De stoelen zijn er comfortabel en de inrichting heeft een warme uitstraling. Je hebt keuze uit 200 verschillende sigaren en een soortgelijk aantal aan whiskey. Het is natuurlijk niet te verwachten dat een West Europeaan zijn whiskeys en sigaren kent: dat lijkt immers een hobby die langzaam aan het verdwijnen is. Dus stel gerust je vragen aan het vriendelijke en behulpzaam personeel die er rondloopt. Zo doe je ook nog eens kennis op waarmee je eenmaal thuis goed op kunt scheppen bij vrienden en collega’s.

De Happy Cigars Shop & Lounge

Sigaren Tallinn

Hoewel je het hier misschien zonder rijk assortiment aan whiskey moet stellen, hebben ze hier wel sigaren. Heel veel zelfs, en je hoeft ze er niet perse ter plekke te roken. Mocht je liever op het balkon van je hotel zitten, kan je ze natuurlijk ook daar kopen en terug meenemen. De winkel bevindt zich in een oud warenhuis en is daarom vrij groot. De inrichting is wat je eigenlijk mag verwachten van een sigarenwinkel. De Happy Cigars Shop & Lounge serveert ook koffie, cocktails of wat meer standaard dranken aan de bar. In een specifieke rookruimte kun je eventueel naast een Estlands pintje genieten van een sigaar.