Antwerpen is een winkelstad pur sang. Duizenden Belgen en Nederlanders zijn er dagelijks op zoek naar leuke aankopen. Antwerpen heeft de shoppers echt wat te bieden. Het winkelaanbod is zeer divers, waardoor iedereen wel iets van zijn gading vindt.

Antwerpen kent verschillende winkelwijken en winkelcentra die ieder hun eigen soort winkels en publiek kennen. Een tal van die verschillende winkelwijken, centra en straten zullen hieronder te vinden zijn.

Winkelstraat De Meir

Antwerpen shopping

Winkelstraat De Meir wordt ook wel dé winkelstraat van Antwerpen genoemd. De grootste winkelketens hebben hier wel een filiaal gevestigd zitten. Ook vind je er een groot aantal schoenenzaken en het luxe warenhuis Galeria Inno. De ruime keuze aan winkels vormt meteen ook de grote aantrekkingskracht van de Meir, die bovendien makkelijk te bereiken is: vanaf het Centraal Station loop je via de De Keyserlei rechtdoor naar Antwerpens bekendste winkelstraat.

De Meir is voor een groot deel autovrij. Samen met de De Keyserlei, de Teniersplaats en de Leysstraat vormt de winkelstraat de verbinding tussen het Centraal Station en het historische centrum van Antwerpen. Je kunt hier dus heerlijk de hele dag rondlopen.

Nationalestraat

Op een zaterdag, als de Meir overstroomd wordt door winkelende Antwerpenaren en andere toeristen, is de Nationalestraat nog altijd redelijk rustig. En dat terwijl dit toch dé modestraat van Antwerpen is, met het Modemuseum en de winkel van de beroemde Belgische modeontwerper Dries Van Noten als hoogtepunten.

Wie na het shoppen nog tijd over heeft, loopt in één moeite door naar de Volkstraat en de Leopold De Waelplaats, en belandt in een buurtje met veel leuke cafés en eettentjes. L’épicerie du cirque bijvoorbeeld, Fiskebar, Vitrin… en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De Kammenstraat

De Kammenstraat is in Antwerpen dé winkelstraat voor the young and hip. Met bijvoorbeeld het bekende Fish & Chips voor kleding en accessoires.

Zo heeft de Kammenstraat nog veel meer leuke winkels en – al net zo leuke – lunchtentjes. Bovendien zit je hier vlak bij de Nationalestraat, de modestraat van Antwerpen met de wat meer chique merken.

Kloosterstraat

Winkel na winkel met antiek, brocante, retro en vintage – dat is de Kloosterstraat in Antwerpen.

We noemen twee winkels, één Tante Brocante (kroonluchters, geweien, glazen potten) en ’t Koetshuis (meubels, koffers, snuisterijen, oude kranten, tijdschriften en ansichtkaarten), maar ook het prachtige The Recollection, dat als ondertitel ‘objects of desire’ heeft. En dat is niets teveel gezegd.

P.S. Goed om te weten als je een weekendje Antwerpen doet: de meeste winkels in de Kloosterstraat zijn ook op zondag geopend.