Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. Het is er prachtig om te wandelen en er zijn veel verschillende musea om te bezoeken. Staat deze stad op jouw lijstje met potentiële vakantiebestemmingen? Dan vind je hier alvast wat meer informatie.

Wat valt er te doen?

Het centrumplein van Zagreb heet Ban Jelačić. Het werd gebouwd in de 17de eeuw. Het oudste gebouw dat er nu nog staat, dateert uit de 18de eeuw. ’s Avonds is het er supergezellig en tijdens de kerstperiode is er bijvoorbeeld ook een kerstmarkt te vinden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Jarun is een wijk in het zuidwesten van de stad, die werd vernoemd naar de gelijknamige rivier die er aan de rand stroomt. Een aantal jaar geleden is er een hele hoop sportcentra gebouwd. Nu kan je er dus gaan joggen, zwemmen, fietsen, skaten, surfen, roeien en nog veel meer. De sportievelingen onder ons zullen er zeker weten wat te doen!

De Sint Stefanuskathedraal is waarschijnlijk de coolste kerk in heel Zagreb. De huidige kathedraal is niet de originele aangezien die in het jaar 1880 verwoest werd door een aardbeving. Waar je trouwens zeker op moet letten bij het bezoeken van deze kerk zijn de torens. De Sint Stefanuskathedraal heeft twee torens, maar die zijn eigenlijk niet even lang. Waarom dat precies zo is, is niet geweten.

Voor een rustige namiddag kan je in het Paksimir Park terecht. Dit is het oudste park in Zagreb en bevat verschillende meren. Het is een beetje te vergelijken met Hyde Park in Londen aangezien veel locals en toeristen erheen gaan om het wat rustiger aan te doen. In de buurt zijn ook heel wat fiets- en wandelpaden te vinden, dus dat is ook een optie!

Dolac Market is een leuke rommelmarkt in het midden van de stad, die uit twee delen bestaat. Je hebt de normale rommelmarkt op het plein en daarnaast is er ook nog een ondergrondse markt. De markt gaat elke dag behalve maandag door, dus je kan er bijna altijd terecht. Bovengronds kan je fruit en groenten kopen, ondergronds is dat vlees en vis.

De Medvednica is een berg in het noorden van de stad. De berg is zo’n 1.030 meter hoog en is een populaire plaats voor wandelaars. Op de Medvednica is ook een middeleeuws kasteel te vinden: de Medvedgrad. Verder kun je er ook nog de grot Veternica bezoeken. De langste tunnel daar is zo’n 2.622 meter lang. Indrukwekkend!

Eén van de mooiste plaatsen in Zagreb is de Mirogoj begraafplaats. Deze bevindt zich net buiten de stad en is volledig ommuurd. Het kerkhof werd in 1876 ontworpen door Herman Bollé, de architect van verschillende gebouwen in de stad. De graven zijn er heel mooi versierd en ondertussen al volledig begroeid met planten. Dit alles zorgt voor een uniek plaatje en de Mirogoj wordt tegenwoordig zelfs beschouwd als een soort van openluchtmuseum.

Verder kan je in Zagreb ook nog veel galerijen en musea bezoeken. Eén daarvan is de Strossmayerova galerija starih majstora, een museum voor fijne kunsten. Daar liggen zo’n 4.000 werken opgeslagen, waarvan je er 250 effectief kan bezichtigen.

Wat neem ik zeker mee?

Binnenstad van Zagreb

Voor een reis naar Kroatië heb je niet bepaald speciale dingen nodig. Vul je koffer dus maar gewoon met wat je er normaal allemaal insteekt. Wat je misschien wel best meeneemt, is zwemkledij. Kroatië staat namelijk bekend voor z’n mooie stranden en is het mekka voor zonnekloppers. Ook zonnecrème kan dan van pas komen. Verder zijn strandlakens ook handig om mee te hebben en zoek je best een manier om je waardevolle spullen te beschermen op het strand. Zo kan jij het water in zonder je zorgen te maken.

Kan je al niet meer wachten om te vertrekken? Dan kan je hier alvast je vakantie boeken. Doe het snel, dan moet je sowieso minder lang wachten!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be