New York heeft een nogal apart klimaat, met flinke schommelingen tussen de verschillende seizoenen. De stad is op zich het hele jaar door te bezoeken, maar sommige maanden kan het er te warm of te koud zijn om goed te kunnen genieten. Hier zetten we wat feiten over het klimaat in New York op een rijtje.

Het klimaat in New York

De stad heeft een vochtig-continentaal klimaat. Het kan soms erg koud, of juist erg warm zijn. De meeste toeristen kiezen voor het voorjaar, de zomer, of de kerstperiode om deze indrukwekkende stad te bezoeken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De winter in New York

De winter begint al redelijk vroeg in New York, met temperaturen rond of onder het vriespunt en flink wat sneeuw. Je hebt vast wel eens van de sneeuwstormen in New York gehoord…

Omdat het er erg koud is, en het niet altijd handig is om een stad te bezichtigen die onder een dik pak sneeuw ligt, is de winter de minst populaire periode voor toeristen. Een uitzondering daarop is de kerst en oud & nieuw periode. De stad is dan prachtig versierd, je kunt schaatsen op tijdelijke schaatsbanen in het centrum van de stad, en de enorme kerstboom die elk jaar wordt opgetuigd mag je natuurlijk niet missen. En wat is er nu indrukwekkender dan oud & nieuw vieren in de straten van New York?

De zomer in New York

Je zou het misschien niet verwachten, maar na de strenge winter wordt het snel weer erg warm in New York. Het is dan ook niet raar om temperaturen boven de 30 graden te hebben in juli en augustus. In deze maanden is de UV index op de meeste dagen tussen de 8 en de 10, en schijnt de zon gemiddeld 9 uur per dag. Een lekkere picknick in de zon in Central Park hoort dus zeker bij je zomervakantie in New York.

Omdat de stad erg druk is, en er veel verkeer en vervuiling is, kan deze warmte nogal drukkend zijn. Als je daar goed tegen kunt, is de zomer een mooie periode om de stad te bezoeken. Als je liever wat lagere temperaturen hebt, in het voor- of najaar een betere optie.

Het voor- en najaar in New York

De temperaturen zijn in de periodes mei / juni, en september / oktober zeer aangenaam. Er zullen wat grijze en regenachtige dagen tussen zitten, want het weer in New York is erg wisselvallig. Het kan de ene dag koud en nat zijn, en de volgende warm en zonnig. In november begint het snel af te koelen, dus die periode is beter voor degenen die niet zo goed tegen de hitte kunnen.

Het voorjaar is één van de duurste periodes om in de stad te verblijven, en wordt dus door velen gezien als het hoogseizoen.

Kortom, het weer is erg wisselvallig in New York, maar over het algemeen is de lente (mei / juni) de fijnste periode om de stad te bezoeken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be