Sommige steden spreken tot de verbeelding. Net enkel bij u, maar bij een hoop toeristen. Rome is een voorbeeld van zo’n stad. Historische pracht en dat lokt jaarlijks miljoenen toeristen. De toeloop is zodanig dat een deel van de Romeinen het als hinderlijk zal ervaren. Zeker in het hoogseizoen – en geloof ons: in Italië is dat lang – kan het er aardig druk zijn. Die drukte kan men deels ontlopen door net voor en net na het hoogseizoen af te zakken naar de hoofdstad van Italië. De temperaturen zijn dan nog aardig (beter dan de hitte van de zomer) en het is er minder druk.

Bezienswaardigheden Rome

Rome is eigenlijk een opeenstapeling van prachtige pleinen en historische gebouwen. Je mag deze populaire bezienswaardigheden in Rome niet missen. Het volledige stadscentrum is een bezienswaardigheid op zich en net dat is de reden waarom toeristen van over gans de wereld afzakken naar de stad. We sommen enkele zaken op.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het Colosseum is indrukwekkend en vormt eigenlijk het hart van de stad.. Het behoort tot één van de 7 wereldwonderen. Verschillende natuurrampen hebben het bouwwerk beschadigd, maar hedendaags kopen jaarlijks nog miljoenen personen een entreekaartje. Dankzij de Rome toeristenkaart kan men dit gebouw gratis betreden. Het handige is dat men dankzij de kaart de wachtrij gewoon mag voorbijsteken. Zo’n Rome kaart bewijst enkel zijn nut indien men van plan is om veel toeristische activiteiten te bezichtigen, maar dit terzijde.

Verder hebben we ook nog het Pantheon, de Trevifontein, Vaticaanstad, het gigantische stadspark Villa Borghese en nog zo’n honderdtal kleine en grotere hoogtepunten. Ook de wijk Trastevere is een aanrader. Het is de plek waar men heerlijke tapas en een cocktail kan scoren voor een prikje. Denk dan aan 8 euro (ja, cocktail en eten samen!).

trevifontein

De beste manier om dit alles te aanschouwen is natuurlijk door op eigen tempo een fikse stadswandeling te maken. Uitrusten doet men op één van de vele terrasjes. De dynamiek van de stad aanschouwen door gewoon even rustig te pauzeren op een terras is trouwens een zalige bezigheid. Na het slenteren van hoogtepunt naar hoogtepunt slaat de vermoeidheid toe en dan is het hoogtijd om even pauze te nemen.

Andere prachtige steden van Italië in dit vakantieland

De hoofdstad van Italië is niet het enige wat Italië te bieden heeft. Het is een beetje zoals Frankrijk en Spanje: een overvloed aan toeristische schatten. In het noorden zijn er de Dolomieten, de bergen waar wandelaars aan hun trekken komen. Zonnekloppers zijn er voor de prachtige kustlijn en culturele vakantiegangers bezoeken er historische steden. Kleinere steden zoals Bologna en Verona staan ietwat in de schaduw van de grootsteden zoals Rome, Venetië en Florence, maar zijn eigenlijk ook zeker de moeite om eens een bezoekje te brengen. Met andere woorden: regel een citytrip richting Rome, maar vergeet ook volgende Italiaanse schoonheden niet:

De prachtige natuur, Dolomieten
Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust 
Florence is wat ons betreft ook een Italiaanse prachtstad!

Het is een moeilijke opdracht om Italië samen te vatten. Het is een veelzijdig land en op toeristisch vlak heeft het gewoon enorm veel te bieden. Een Rome citytrip is een goed idee, maar het vat Italië niet samen. We raden je dus aan om eerst even de hoofdstad te eren middels een citytrip en vervolgens kan de veroveringstocht van Italië beginnen door nog meer reisjes te plannen.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be