Venetië – Stad van het water

Gratis Cityguide Venetië

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Venetië

 

   

   

Citytrip Venetië: aanbieders met de beste deals

Bekijk en vergelijk prijzen bij onderstaande aanbieders:

  • Bebsy.be     ← Hotels + vlucht
  • Prijsvrij.be     ← Hotels (met vliegreis of eigen vervoer)
  • TUI.be     ← Hotels (met vlucht of eigen vervoer)

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders en vind de beste aanbieding voor je citytrip Venetië

Meest gelezen

Attracties in Venetië

Introductie

Venetië is wellicht één van de meest romantische steden ter wereld. Prachtige historische gebouwen, de vele kanalen met hun gondels, de bijna talloze bruggetjes en het zachte klimaat maken de stad werkelijk onweerstaanbaar. De afwezigheid van auto’s is een echte verademing, de verplaatsingen gebeuren te voet of over het water.

 

Het aantal architectonische meesterwerken in de stad is niet te tellen, je ontdekt deze best rustig kuierend door de vele steegjes en over de pleinen. Bekendst zijn uiteraard het Dogepaleis, het San Marcoplein met de San Marco Basiliek en ook de Basiliek van Santa Maria della Salute. Er zijn ook de 409 bruggen waarvan de Rialtobrug en de Brug der Zuchtenabsoluut meer dan de moeite waard zijn.

 

 

 

Naast de fabuleuze architectuur en de typische ligging is Venetië natuurlijk ook bekend voor zijn carnaval. Sinds 1268 al wordt er 12 dagen gevierd op extravagante wijze. Vele van de typische maskers zijn echte pareltjes. Venetiaanse kunst uit diverse periodes kan je nog steeds bekijken in Gallerie dell’Accademia en Museo Correr. Uiteraard mag een bezoekje aan de Peggy Guggenheim Collectie in het Palazzo Vernier dei Leoni niet ontbreken.

 

Lees meer

 

Murano, één van de eilanden in de lagune van Venetië staat al eeuwenlang bekend als een centrum van de glasblazerskunst. In de 13de eeuw werden de vele glasblazers uit de stad verplicht te verhuizen naar dit eiland om het brandrisico te beperken. De wereldbekende glasmakerijen Venini, Pauly, Suguso en Barovier & Toso (deze laatste al sinds 1295) hebben hier nog steeds hun thuis.

Venetië is een stad die je minstens éénmaal in je leven moet gezien hebben, je zult het je zeker niet beklagen

Categorieën

Ontvang wekelijkse vakantietips

Schrijf je in op onze wekelijkse citytrip.be nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste citytrip nieuws en de beste aanbiedingen!

 

   

   

Blog Posts

Events, Keulen, Venetië

Carnaval vieren op citytrip

Carnaval is in het land. In de Belgische steden worden kleurrijke verkleedfeestjes gebouwd en wordt er gepronkt met mooie praalwagens. Vaak met een knipoog naar politici of mediafiguren. Maar hoe dan ook, plezier gegarandeerd. Voor wie eens iets anders wil, dan raden we aan…

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be