Citytrip Spanje – dit zijn de mooiste en veelbezochte Spaanse steden

Elk jaar vliegen de vliegtickets voor Spanje over de balies omdat reizigers goed hun weg weten naar de prachtige Spaanse steden. Spanje heeft veel te bieden als het op citytrip aankomt en dat maakt dat veel reizigers dan ook precies dit type vakantie in Spanje vieren. Er zijn ook genoeg reizigers die puur vanuit zakelijke redenen naar Spanje reizen en dat is omdat op dat vlak in Spanje ook genoeg te beleven is.

Valencia, Spanje

Top 6 leukste citytrips naar Spanje

  1. Citytrip Barcelona
  2. Citytrip Madrid
  3. Citytrip Valencia
  4. Citytrip Sevilla
  5. Citytrip Malaga
  6. Citytrip Alicante

De hoofdstad Madrid

Madrid is 1 van de veelbezochte steden. Het is natuurlijk een mooie stad voor een citytrip aangezien er veel bezienswaardigheden zijn die je moet bekijken als je naar Madrid reist. Denk hierbij onder meer aan Plaza Mayor en het Koninklijk Paleis van Madrid. Madrid is prachtig en daarom kiezen veel reizigers ervoor.


Het culturele Barcelona

De best bezochte stad van het land is natuurlijk Barcelona met al haar pracht en praal. Dit is de belangrijkste toeristische stad van het land en is daarmee de toeristische hoofdstad van Spanje. Citytrip naar Spanje worden vaak naar deze stad geboekt. Het is echt een bruisende stad waar veel te zien en te beleven is. De kunst- en architectuurliefhebbers kunnen in Barcelona echt hun hart ophalen. Werken van Gaudí en Picasso zijn hier te vinden en ook de leuke winkelstraten en goede restaurants maken de stad helemaal af. Barcelona heeft ook een lekker strand waar je goed kunt relaxen en bij kunt komen van de drukte. Een citytrip Barcelona stelt je niet teleur en dat vinden vele reizigers die je voorgingen naar de stad ook.


Het veelzijdige Valencia 

Een andere stad waar citytrips naar Spanje voor geboekt worden, is de veelzijdige stad Valencia. Ook dit is een Spaanse stad waar je heel mooie een stedentrip kunt genieten. Valencia moet je zien als een stad dat net een openluchtmuseum is. Je vindt er overal prachtige bijzondere panden. Het meest bijzondere gebouw van de stad is de Zijdebeurs. Het is niet voor niets dat deze op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Ook het paleis en de imposante kathedraal van Valencia zijn bijzondere gebouwen die je met eigen ogen moet bewonderen om de pracht ervan te zien. Deze oude gebouwen en de moderne gebouwen aan de Ciudad de las Artes y Ciencias maken de stad eveneens uniek en maakt de stad een samensmelting van oud en nieuw.


Het historische Granada

Een andere drukbezochte stad waarvoor citytrip Spanje geboekt worden, is de historische stad Granada. Toen de Christelijke en Moorse vorsten met elkaar vochten, was Granada vooral de plek waar de oorlog plaatsvond. Dit heeft ervoor gezorgd dat de historische panden heel erg verschillen als het op de architectuur aankomt. Het mooiste gebouw in Granada is het paleizencomplex genaamd Alhambra. Hier woonden in het verleden de Moorse vorsten en is een complex dat nog in zeer goede staat is. Zowel het paleizencomplex als de super mooi aangelegde tuinen zijn te bezoeken en behoren tot de drukst bezochte bezienswaardigheden die er in Spanje te vinden zijn. Ook de Catedral de Granada is een schitterende plek waar je een bezoek aan gebracht moet hebben in de stad.


Het gezellige Sevilla

Als je echt even wilt genieten van het land, zou je een citytrip voor Spanje naar de stad Sevilla moeten boeken. Dit is namelijk de stad waar je echt kunt genieten. De temperaturen zijn lekker het hele jaar door en dat is ook heel goed terug te zien in de cultuur en het leven van de locals. Alles gebeurt buiten en zo krijg je een zeer unieke kijk in het leven van de Sevillaanse bevolking. Overal zijn gezellige terrassen te vinden waar je onder het genot van een goede wijn en heerlijke tapas kunt genieten van alles wat zich afspeelt in de stad. Er is meer dan genoeg te bekijken en te beleven in Sevilla en wordt daarom door veel reizigers als bestemming voor een citytrip in Spanje gekozen.


Het heerlijke San Sebastian

Als laatste stad behoort San Sebastian ook op dit lijstje van veel bezochte steden thuis. Deze prachtige stad in Spanje was in 2016 de culturele hoofdstad van Europa en kun je als je van heerlijk eten houdt, perfect vertoeven in de stad. De Baskische stad staat bekend om de gastronomische kwaliteit die de restaurants in San Sebastian weten te bieden aan haar gasten. Juist daarom boeken veel mensen vliegtickets naar Spanje, om het eten in San Sebastian en de bezienswaardigheden van de stad te leren kennen. Er is ook een heel mooi groot strand bij San Sebastian te vinden. Playa de la Concha is een super mooi strand waar je echt lekker kunt ontspannen. Bezoek ook Paleis Miramar en het plein van de stad: Plaza de Constitucion.


Het zonnige Malaga

De Spaanse kuststad Málaga is de uitvalsbasis voor een zonnig bezoek aan de mooie regio Andalusië, maar tegelijkertijd ook een bezienswaardigheid op zich. Málaga is namelijk een stad boordevol historische kastelen en gebouwen, een schitterende haven en een eigen strand. Denk bijvoorbeeld aan de oude vesting Alcazaba of het Picasso Museum. Maar ook de arena speciaal voor het stierenvechten en de botanische tuin maken een bezoek aan Málaga de moeite absoluut waard.


Zin in een citytrip Spanje

Heb je zin gekregen om een van deze Spaanse steden te gaan bezoeken? Ontdek meer over:


 

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be